vrijdag 29 maart 2013

SV 't Harde ontvangt ASV Dronten

De weken van de waarheid breken aan voor ’t Harde in de strijd tegen degradatie. Te beginnen met een cruciaal paasweekend waarin twee wedstrijden op het programma staan. Zaterdag wacht op eigen veld concurrent ASV Dronten en tweede paasdag gaat ’t Harde op bezoek bij Lelystad ’67. 


ASVD staat op een tiende plek met 21 punten uit achttien wedstrijden. Dat is vier punten meer dan ’t Harde, dat is afgezakt naar de voorlaatste plek. Een plek die aan het einde van de rit directe degradatie betekent. Het zal nog een heel karwei worden om dat in de resterende acht wedstrijden te voorkomen. Laat staan een tiende plek of hoger om nacompetitievoetbal te ontlopen. 

Omdat de verschillen klein zijn is er nog van alles mogelijk, maar zeker is dat ’t Harde in het paasweekend punten moet pakken. Tegen ASVD hebben de groenwitten het de afgelopen seizoenen goed gedaan, dus dat biedt perspectief. In de uitwedstrijd pakte ’t Harde het eerste punt van het seizoen door met 2-2 gelijk te spelen. Vorig seizoen werden de Drontenaren zowel uit als thuis verslagen.

De tegenstander van maandag, Lelystad ’67, lijkt weinig meer te kunnen winnen of verliezen in het restant van de competitie, al heeft men nog een kleine kans in de strijd om de tweede periodetitel. De huidige zesde plek is niet wat ze zich bij Lelystad hadden voorgesteld van dit seizoen. De prestaties lopen vooralsnog niet gelijk met de hoge ambities die men heeft. Desondanks hebben de Lelystedelingen enorm veel kwaliteit in huis en zal het voor ’t Harde moeilijk genoeg worden om punten te pakken.  

Een weekend met een dubbel programma waarin veel op het spel staat. ’t Harde zal het nu moeten laten zien. De wedstrijd tegen ASVD op zaterdag begint om 14.30 uur. Maandag is op hetzelfde tijdstip de aftrap in Lelystad.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten