zaterdag 30 maart 2013

OWIOS wint in hectische eindfase

OWIOS heeft zaterdagmiddag in Vaassen tegen VIOS een 1-3 overwinning uit het vuur gesleept.
De wedstrijd leek in 1-1 te eindigen, wat ook een juiste afspiegeling van de krachtsverhouding was geweest, toen in de 89e min de vlam in de pan sloeg.

Doelman Mathijs Kuiper verijdelde op een juiste manier een doelpoging van een VIOS aanvaller. Tot ontzetting van alles wat OWIOS was gaf de leidsman een strafschop. De bal werd binnen geschoten maar tot ieders verrassing gaf de scheids een vrije trap aan OWIOS. Een nieuwe regel zo bleek later. VIOS was “not amused” en belaagde de scheidsrechter.
Deze staakte de wedstrijd even later en laste een afkoelingsperiode in. Veel OWIOS supporters kregen dat niet mee, die dachten dat de wedstrijd was afgelopen. Er werd echter even later weer verder gespeeld, en in de 6 minuten naspeeltijd scoorde OWIOS twee maal. Eerst scoorde William van den Hul werkelijk schitterend van rechts voor het doel met een boogbal, even later strooide Bennie Veldhoen nog wat zout in de wond door mooi binnen te schieten: 1-3. Het venijn zat dus duidelijk in de staart.

De eerste helft liet OWIOS zich de kaas van het brood eten door een feller VIOS. Toch was de eerste kans voor OWIOS toen in de 13e min William van den Hul een teenlengte te kort kwam om te scoren. In de 22e minuut had OWIOS geluk toen een vrije trap op de paal belandde en Mathijs Kuiper in de aanval erna prachtig redding bracht.
De laatste kans in de eerste helft was weer voor OWIOS toen een vrije trap door Hendri Nagelhout op de paal werd geschoten.

In de tweede helft had OWIOS de wedstrijd iets meer onder controle al moest het beducht zijn op de gevaarlijke spits Koldenhof. In de 56e min had de goed spelende CornĂ© Schuld pech toen de doelman net bij zijn inzet kon. Balverlies op het middenveld leidde de 1-0 in. De diepe bal die volgde veraste de OWIOS verdediging en spits Koldenhof profiteerde gretig: 1-0.
Nog geen 5 min later volgde een hectische situatie voor het VIOS doel. Een vrije trap van Hendri Nagelhout kon nog net door de doelman worden gered, waarna de rebound van William van den hul van de lijn gehaald werd. In de 81e min viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Een afvallende bal werd hard in geschoten door de ingevallen Daniel Maat. De bal werd met de hand uit de doelmond geslagen door een VIOS verdediger waarna William van den Hul de toegekende strafschop onhoudbaar inschoot: 1-1.

Hierna volgde de hierboven geschetste slotfase met de 1-3 overwinning voor OWIOS als resultaat. OWIOS blijft meedoen om de bovenste plaatsen en kan alleen op de tweede plaats komen als paasmaandag de thuiswedstrijd tegen ESC in winst wordt omgezet.
De wedstrijd op Bovenmolen begint 17.30 uur.