zondag 3 maart 2013

s.v. ’t Harde verrast FC Horst

Het eerste kwartier was qua veldspel voor de Oranje hemden maar hier kwam verandering in toen Christiaan Groenewold binnen de zestien natrapte en s.v. ‘t Harde een penalty kreeg.

Arnold Visch faalde vanaf de stip maar wist de rebound over keeper Wellenberg heen te koppen.

F.C. Horst was duidelijk van slag en de irritaties bij zowel spelers als technische staf liepen op en vooral scheidsrechter de Witte moest het hierbij ontgelden.

Beste kans in de slotminuten van de eerste helft was er nog wel voor spits Albert van Nijhuis maar hij kwam luttele centimeters te kort om binnen te tikken.

Na de rust kwam s.v. ’t Harde goed uit de startblokken.

Keurde scheidsrechter de Witte in de 49e minuut een 0-2 voorsprong nog af, een minuut later was het wel raak.

De uitstekend spelende Michael Jeensma soleerde op rechts langs een aantal spelers van Horst, zette strak voor en de instormende Henk Elskamp scoorde op perfecte wijze.

In de 61e minuut was Arnoud Kamerbeek dicht bij de 0-3 maar doelman Wellenberg wist toen nog redding te brengen.

Drie minuten later had dezelfde doelman wel het nakijken toen opnieuw Michael Jeensma van rechts een aantal spelers van Horst het nakijken gaf, keurig de bal op de zestien terug legde en Arnoud Kamerbeek binnen schoot.

Ook de 0-4 had zomaar gekund, maar Henk Elskamp faalde dit keer in de afwerking.

F.C. Horst kwam in de 87e minuut nog wel op 1-3 door een prachtige vrije trap van Harry van Wilgenburg.