zondag 17 maart 2013

KV Elburg wint beslissingswedstrijd

Om bij de actualiteit te blijven, ook boven Elburg was zaterdag witte rook te zien. Witte rook ter ere van KV Elburg die in een beslissingswedstrijd een prachtige overwinning behaalde op De Waterpoort uit Sneek. Elburg blijft door dit resultaat spelen in de 1e klas van het KNKV.

KV Elburg bleef in de regulier zaalcompetitie hangen op de 7e plaats in de 1e klas C.

Dat betekende geen rechtstreekse degradatie maar wel het spelen van een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 van de 1e klas B. Inzet was het behoud van het 1e klasserschap.

In de aanloop naar deze wedstrijd was De Waterpoort goed bekeken en de voltallige selectie bekeek wedstrijdbeelden van een wedstrijd van De Waterpoort.

Zaterdagamiddag reisde een groot aantal supporters af naar Nijeveen waar de wedstrijd tegen De Waterpoort werd gespeeld. Met name de E-side van de Elburgers deed van zich spreken met haar toeters, trommels en vlaggen.

Ondanks de spanning speelde Elburg een prima wedstrijd tegen De Waterpoort.
Vanaf het beginsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Komduur speelde Elburg goed geconcentreerd en georganiseerd. Elburg nam in de beginfase een snelle voorsprong van 3-0 en daar heeft het team de hele wedstrijd profijt van gehad. Toen de scores bij De Waterpoort ook op gang kwamen kon Elburg steeds antwoord geven door direct weer tegen te scoren. Zo werd het gat nooit kleiner dan drie doelpunten.

In de eerste helft kon De Waterpoort Elburg nog wel in het vizier houden maar het team was teveel afhankelijk van één of twee speerpunten. Elburg scoorde gemakkelijker en het werkte hard voor een goed resultaat. Het team van Rico Smit had ook een goed antwoord op de achterverdedigende tactiek van De Waterpoort.

Met de ondersteuning van de vele supporters werd een prima resultaat behaald. Bij rust was de stand 11-7 en in de tweede helft kon Elburg nog verder uitlopen. Met nog tien minuten op de klok en bij de stand 18-11 was de wedstrijd gespeeld.

Elburg speelde de wedstrijd rustig uit en won duidelijk en verdiend met 22-15. Eenmaal terug in Elburg werd er nog een gezellig feestje gevierd in het clubhuis.

Doelpuntenmakers:
Benjamin Tijdeman 6; Jim van der Linden 5; Jordi Immeker 4; Jeffrey van Oene 4; Nynke de Haan 2; Hetty van den Berg 1.

Bij KV Elburg zijn de trainingen op het veld op het Burg. Bode sportpark weer begonnen. Op zaterdag 30 maar begint te tweede helft van de veldcompetitie.