zondag 17 maart 2013

OWIOS komt tekort tegen slim DFS

OWIOS is er zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen koploper DFS niet in geslaagd de competitie weer spannend te maken. In een wedstrijd met weinig kansen voor beide partijen benutte DFS twee van de drie kansen terwijl OWIOS de twee kansen die het kreeg niet wist te benutten.

DFS speelde makkelijker, vond elkaar beter, terwijl enkele spelers van OWIOS niet het gewenste niveau haalden. Een domper was ook het uitvallen na 10 minuten van Tristan Keyl die vorige week had laten zien weer een versterking voor het elftal te kunnen zijn.
De eerste kans in de wedstrijd was in de 22e min te noteren en wel voor OWIOS. Bennie Veldhoen stuurde William van den Hul op het doel af maar de OWIOS aanvaller stuitte op doelman Geerts. OWIOS leek de wedstrijd onder controle te hebben maar kwam geheel onverwachts op achterstand toen in de 39e min de buitenspelval niet werkte en Louwaars op rechts door kon gaan. Diens voorzet werd makkelijk afgerond door Elvin Hardeveld: 0-1.

Een minuut later kroop OWIOS door het oog van de naald toen Louwaars op rechts weer geheel werd vrijgelaten, maar diens harde schot spatte op de paal uiteen. In de tweede helft ging OWIOS op jacht naar de gelijkmaker. Met Gerdo van ’t Hul, weer terug na een lange blessure, voor David Maat leek het al gouw gelijk te maken. William van den Hul werd diep gestuurd maar diens inzet werd weer gestopt door doelman Geerts.

OWIOS kon geen vuist meer maken, DFS consolideerde de voorsprong en kwam zelfs op 0-2 toen Louwaars klunzig uitverdedigen van Ben Snoek afstrafte: 0-2. Een verdiende overwinning voor DFS, voor OWIOS rest nog de strijd om een plaats in de nacompetitie.

A.S. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Veensche Boys op het programma. Aanvang 14.30uur.