zondag 31 maart 2013

Derby op Paasmaandag: OWIOS - Elburger SC

Paasmaandag ontvangt OWIOS de Elburgers SC op sportpark Bovenmolen. De wedstrijd begint ’s avonds om 17.30 uur en staat onder leiding van de heer M.J.A.M.  Poll.
 
Er staat weer een derby op het programma tegen Elburger SC. Een prachtig affiche op de Noord-Veluwe op deze 2e Paasdag. Voor alle ploegen een belangrijk weekend waarin 6 punten verdeeld kunnen worden. Zowel OWIOS als Elburger SC kunnen de punten goed gebruiken. De wedstrijden van het Paasweekend tellen nog mee voor de 2e periode.

Elburger SC is een oude bekende. Dit seizoen keerde de ploeg weer terug in de 2e klasse, na een uitstapje in de 1e klasse. Dit betekent dat de derby weer in ere hersteld is. Elburger SC sprokkelt de punten bij elkaar en kan de punten goed gebruiken.
Net als voorgaande jaren wordt het richting het einde van de competitie weer een spannende apotheose. Afgelopen week won Elburger SC knap met 2-0 van Unicum en dat gaf weer wat lucht. Afgelopen zaterdag speelde Elburger SC zeer verdienstelijk gelijk met 2-2 tegen koploper DFS. Dit zal als een bonuspunt gevoeld hebben.

De 1e wedstrijd tussen OWIOS en Elburger SC was tevens de openingswedstrijd van de competitie en de opening van het kunstgrasveld in Elburg. In deze wedstrijd zegevierde OWIOS met 1-0.

OWIOS staat voor 3 zware en belangrijke weken waarin standaard twee wedstrijden per week gespeeld worden. De komende weken kan er gewerkt worden aan een goede eindklassering welke OWIOS al jaren niet meer gerealiseerd heeft. Een goede start in het Paasweekend is reeds het halve werk. De basis voor deze weken kan dit weekend gelegd worden.
 
Afgelopen zaterdag won OWIOS met 3-1 van VIOS Vaassen en konden de 3 punten meegenomen worden naar Oldebroek. Met een Houdini-act nam OWIOS de punten mee. In de 88e minuut werd de penalty van VIOS Vaassen afgekeurd, wegens te vroeg inlopen en vervolgens scoorde OWIOS nog twee keer in de laatste 5 minuten.
Paasweekenden lagen OWIOS de afgelopen jaren niet, maar een derby is een ideale aangelegenheid om eindelijk eens de volle buit te pakken in een Paasweekend.

Het beloofd een spannende wedstrijd te worden waarin strijd en passie de boventoon zullen voeren. Beide ploegen hebben de punten hard nodig en zullen vol voor de winst gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten