zondag 10 maart 2013

Elburger SC thuis onderuit tegen FC Horst

Misschien hadden de Elburgers wel een beetje moed geput uit het feit dat s.v. ´t Harde vorige week nogal verrassend van FC Horst had weten te winnen.

In de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Ermelo kwamen de blauw-witten er echter niet aan te pas en na negentig minuten stond er een onvoordelige 0-2 eindstand op het scorebord.

Omdat de naaste concurrenten (’t Harde en Zwart Wit ´63) wel drie punten behaalden, moet men zich in Elburger-voetbalkringen langzamerhand toch wel zorgen gaan maken.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter G. Keijl uit Heerde werd duidelijk dat Horst deze middag de betere ploeg was en met 44 treffers tot de meest procuctieve ploeg in deze klasse behoort.

Terwijl de Elburgers, die aanvallend tekort schoten, de schade aanvankelijk nog beperkt wisten te houden kwam Horst  na ruim een  half uur spelen aan de leiding. Routinier en topscorer Albert van Nijhuis mocht vanaf de rand van het strafschopgebied zo maar uithalen en met een niet eens zo harde, maar vooral goed geplaatste schuiver gaf hij doelman Roy van Dijk het nakijken.

Zonder dat er sprake was van een echt offensief had de thuisclub in het eerste kwartier van de tweede helft zo maar op gelijke hoogte kunnen komen. De beste mogelijkheid hiertoe kreeg Remco Timmer die een foutieve terugspeelbal van één van de verdedigers had weten te onderscheppen. Van dichtbij wist hij de attent reagerende doelman Valentijn Wellenberg chter niet te verrassen.

Na bijna een half uur spelen in de 2e helft viel dan toch de beslissing. Uit een vrije trap vanaf de linkervleugel kopte de geheel vrijstaande van Nijhuis raak.

Ondanks verwoede pogingen van de thuisclub om in de resterende tijd nog de aansluitende treffer te produceren, kreeg Horst de betere kansen.
Maar aan de 0-2 stand veranderde verder niets meer.

Volgende week zaterdag staat de uiterst belangrijke uitwedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior uit Zetten op het programma.