dinsdag 12 maart 2013

Seizoen begonnen voor team van Werven - Beunk

Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd voor het open Nederlands kampioenschap zijspancross op het programma. In een koud en nat Oss kwamen Gert van Werven en Peter Beunk voor het eerst aan de start voor het seizoen 2013. De voorbereidingen op het nieuwe seizoen zijn goed verlopen met een trainingsweek in Spanje en vele trainingsronden in Nederland. Hierdoor stond het  team met vertrouwen aan de start.
 
In de ochtend vond de tijdtraining plaats, en werd de combinatie van Werven – Beunk ingedeeld in groep A. Hierin werd een keurige 2 tijd op de borden gezet wat betekende dat ze als vierde mochten gaan oprijden tijdens de start van de eerste manche.

Het publiek (waaronder veel fans uit de omgeving van Oldebroek) dat ondanks de winterse omstandigheden toch naar Oss was afgereisd stond gespannen toe te kijken bij de start van de eerste manche. Bij het vallen van het starthek waren van Werven – Beunk als eerste weg voor wereldkampioen Daniel Willemsen – Robbie Bax. Halverwege de eerste manche kwam er een steen tussen het voorwiel en de rem, hierdoor moesten ze even aan de kant en hadden moeite om de motor weer aan te krijgen. Vanaf plaats 20 wisten ze nog naar een 14e plaats te rijden en zo de eerste punten voor het ONK achter hun naam te krijgen.



Bij de start van de tweede manche zat de combinatie van Werven – Beunk weer goed van voren. Echter door een verkeerd spoor moesten ze gelijk een aantal plaatsen inleveren en miste hierdoor de aansluiting met de kop van de wedstrijd. In het achterveld werd nog een aantal ronden hard gewerkt, dit leverde nog een aantal plaatsen winst op. Maar halverwege de tweede manche moesten van Werven – Beunk de nieuwe combinatie aan de kant zetten en verder toekijken

Er volgen nog veel wedstrijden dit jaar, van Werven – Beunk hebben aangegeven het complete WK te gaan rijden en uiteraard alle ONK wedstrijden. In de tussenstand voor het ONK staat de combinatie op een 21e plaats met 27 punten.

Agenda:
1 April Grand Prix in Zwitserland (2e Paasdag) Frauenfeld
7 April Open Nederlands Kampioenschap St. Isidorushoeve

Meer foto's van het ONK in Oss zijn te bekijken op: www.sidecarcrosspictures.nl



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten