zaterdag 16 maart 2013

Stichting Circuit Oldebroek is er klaar voor!

Stichting Circuit Oldebroek en haar vrijwilligers zijn er klaar voor!
23 maart 2013 zal het geluid van ronkende motoren weer als vanouds klinken op het natuurlijk- en spectaculaire circuit “de Bargen”. Onder auspiciĆ«n van de KNMV wordt op ’t Loo de tweede wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap gehouden.
 
De stofwolken over de doorgang van het evenement zijn neergedaald. Gelukkig kan het evenement doorgang vinden. SCO heeft bewust niet te veel reactie gegeven aan het gene wat is de media is verschenen en zal er nu ook niet dieper op ingaan. SCO is blij dat alle betrokken partijen hebben aangegeven binnenkort samen te praten over de toekomst. Wij als SCO zien dit met vertrouwen tegemoet.

Momenteel verkeert Nederland weer in een vorstperiode. De baan ligt er in topconditie bij en de ondervind hier geen hinder van. Aankomend weekend wordt in het Gelderse Halle de eerste ONK van het jaar verreden. Dit zal de eerste test zijn alvorens afgereisd wordt naar Oldebroek. 

Het motorcross seizoen is enkele weken bezig en Jeffrey Herlings heeft zijn visitekaartje afgegeven. Zowel de GP’s in Qatar als Thailand wist de 18- jarige Nederlander op zijn naam te schrijven. Aan zelfvertrouwen zal het niet liggen. Naast Herlings verschijnt ook zijn Franse teamgenoot Jordi Tixier aan de start. Naast deze twee fabrieksrijders zullen er meerdere geduchte internationale rijders van start gaan ter voorbereiding op de GP in Valkenswaard.
Glenn Coldenhoff kende een succesvolle start van het WK en mag zeker podiumkandidaat genoemd worden. Andere Nederlandse kanshebbers zijn Erik Eggens en Mike Kras.

De MX1 klasse moet het zonder tweevoudig Nederlands Kampioen Herjan Brakke stellen. Brakke blesseerde zich in het voorseizoen in het Italiaanse Mantova aan zijn schouder.
Kanshebber voor de dagoverwinning is Marc de Reuver. De Reuver liet al eerder weten graag in Oldebroek te rijden en zei tijdens het testen van de baan dat hij weer ouderwets gaat vlammen. Hij kan op tegenstand rekenen van Xavier Boog en Rui Goncalvez. De Fransman en Portugees komen dit jaar uit voor IceOne Racing, het team van Formule 1 coureur Kimi Raikkonen. Ook Evgeny Bobryshev is kanshebber voor de dagoverwinning in het zware Oldebroekse zand. De boomlange Rus miste vorig jaar op een haar na de Nederlandse titel. Deze week zijn ook Max Nagl, Kevin Strijbos en Jeremy van Horebeek aan de lijst toegevoegd. 

Naast de MX1 en MX2 gaan ook de 125cc en 85cc rijders van start. 

Trainingen starten om 9 uur en om 12:30 uur zal het starthek voor de eerste keer vallen.

De entree bedraagt 20 euro. Jeugd van 13 tot en met 15 jaar betaalt 10 euro voor een dag lang spektakel en voor iedereen tot en met 12 jaar is de entree gratis.

Op zaterdag 30 maart zal er opnieuw geluid van brullende motoren te horen zijn. Ditmaal strijden de KNMV-jeugd , NK Dames en de clubklasse om de ereplaatsen en klassementspunten.

Het bestuur en de vrijwilligers van Stichting Circuit Oldebroek hopen u allen te mogen begroeten op 23 en 30 maart 2013 op circuit “De Bargen”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten