zondag 10 maart 2013

VSCO’61 verliest met opgeheven hoofd

Tegen koploper DFS staan de Kanaries uit Oosterwolde na negentig minuten met lege handen. Op een zwaar bespeelbaar veld behaalt de ploeg uit Opheusden een zwaar bevochten 1-2 overwinning. Over het geheel van de wedstrijd misschien wel terecht, maar VSCO’61 heeft eigenlijk wel een puntje verdiend.

Beide ploegen zijn aardig aan elkaar gewaagd. De lichtvoetige aanval van DFS geeft wellicht de doorslag in deze wedstrijd.

In de 16e minuut neemt VSCO’61 een 1-0 voorsprong. Aan de basis staat Gerwin de Leeuw die zijn tegenstander uitspeelt en Wim de Vries de gelegenheid geeft om de 1-0 met het hoofd te scoren. Mooie opsteker voor VSCO’61 en het teken voor DFS om de aanval te kiezen. De aanleiding van de gelijkmaker is een straf voor vermeend tijdtrekken van doelman Arjan ten Klooster. De vrije trap resulteert in een corner en de kortgenomen corner belandt bij de tweede paal in een keer in het doel. Doelpuntenmaker is Milenko Visser. Wim de Vries krijgt op slag van rust nog een goede kans om VSCO’61 op voorsprong te helpen, maar hij komt net niet tot afronding.

Het zware veld eist haar tol en de onnauwkeurigheid in het spel aan beide kanten neemt toe. Uit het niets weet DFS echter wel in de 60e minuut de 1-2 te scoren. Een goede combinatie door het centrum wordt door Milenko Visser afgerond. VSCO’61 probeert hierna de gelijkmaker te scoren, maar creëert weinig echte kansen. In de slotminuut lijkt een schot van Bert van ’t Hof binnen te vliegen, maar het blijkt gezichtsbedrog, de bal gaat rakelings over.

Volgende week speelt VSCO’61 de belangrijke uitwedstrijd tegen asv Dronten.