zondag 3 maart 2013

Elburger SC met 2-1 onderuit tegen asv Dronten

Het enige wat ASV Dronten afgelopen zaterdag in de thuis-wedstrijd tegen Elburger Sportclub weggaf, althans aan de toeschouwers, was een gratis kopje koffie of thee in de rust.
Een leuke geste van de thuisclub.

De belangrijke drie punten bleven echter in de polder en op de verdiende 2-1 overwinning, die al vroeg in de wedstrijd gestalte kreeg, viel niets af te dingen.

Al na twee minuten spelen liepen de Elburgers achter de feiten aan en konden alle goede bedoelingen in de ijskast.

Een als voorzet bedoeld schot van Jodi de Boer plofte buiten bereik van doelman Roy van Dijk in de verre hoek.

De openingsfase was duidelijk voor de thuisclub en met fris en aanvallend voetbal werd de Elburger-verdediging behoorlijk op de proef gesteld. Uit één van de toegekende hoekschoppen werd de voorsprong zelfs verdubbeld. Een scherp genomen hoekschop van dezelfde De Boer werd door alles en iedereen nagekeken, waarbij doelman Van Dijk er niet helemaal fris uitzag.

De blauw-witten konden aanvallend vooralsnog geen vuist maken en de machteloosheid waarmee de ploeg het gehele seizoen al kampt, kwam nu ook weer schrijnend aan het licht.

Direct na de hervatting hadden de Elburgers de marge maar zo tot één doelpunt kunnen reduceren, maar Remco Timmer kopte van dichtbij over

Aanvankelijk behield Dronten het initiatief waarbij Bartel Oost en Wilko Braam goede mogelijkheden kregen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien en Pedro Van de Bunte bij een afstandsschot de lat raakte.

Naarmate de wedstrijd vorderde namen de blauw-witten echter steeds meer het heft in handen en verschenen nu regelmatig voor het doel van Marco Remmelts.
De aansluitende treffer van Timmer, vijf minuten voor tijd, viel echter te laat om nog een puntendeling uit het vuur te kunnen slepen.