zaterdag 2 maart 2013

DSV '61 wint van Advendo '57

Na een goede reeks oefenwedstrijden heeft DSV ’61 ook in een competitiewedstrijd een goede goed resultaat behaald. Na 90 minuten waren de drie punten binnen na een 2 – 1 overwinning op de nr. 3, Advendo.

Ondanks het gemis van Bouwman, Juffer, Van Essen en Van Zeeburg stond er een ploeg die minimaal een punt wilde en daarvoor als een sterk collectief speelde. Advendo was wellicht de technisch betere, DSV werkte en…scoorde.

In de 38e minuut was de man in vorm Johan Westerink trefzeker, terwijl op slag van rust Nick Fransman een combinatie door het midden doeltreffend afrondde.

In de 50e minuut kroop DSV door het oog van de naald toen een toegekende penalty wegens een overtreding van de zeer sterk spelende Stefan Bakker werd gestopt door Marco van der Hoek. Advendo bleef DSV onder druk zetten, maar de ploeg hield vol. Vlak voor tijd had Alfred Hofmeijer de 3 – 0 moeten maken, maar dat mislukte.

Net voordat scheidsrechter Schoonhoven de wedstrijd afblies scoorde Advendo met een strak schot nog een tegentreffer, zodat de 2 – 1 een feit werd.

Door deze zege klimt DSV naar de 7e plek op de ranglijst en gaat zij vol vertrouwen op weg naar Biddinghuizen waar zaterdag 9 maart om 14.30 uur afgetrapt wordt tegen koploper BAS.