vrijdag 16 maart 2012

Voorbeschouwing: AZSV - Elburger SC

Wie verre reizen doet, kan veel verhalen. Hopelijk geldt dat a.s. voor Elburger Sportclub ook wanneer het een positief resultaat weet te behalen in de uitwedstrijd tegen AZSV te Aalten.
Voor deze ontmoeting moet ruim 200 km v.v. worden afgelegd; de verste reis in deze klasse.

AZSV behoort tot een groepje zeer stabiele middenmoters en met 30 punten is er voor de rood-witten geen vuiltje  aan de lucht. De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar in actie kwamen was in het seizoen 2002-2003. In dat jaar degradeerde Elburger Sportclub overigens.

Daarvoor vochten de ploegen ook al diverse duels tegen elkaar uit. De meest memorabele wedstrijd was ongetwijfeld de ultieme kampioenswedstrijd in Aalten op 14 mei 1994, die toen door de Elburgers met 2-0 werd gewonnen. Dat waren andere tijden……..

Anno nu zijn de blauw-witten in hevige strijd gewikkeld om, althans in eerste instantie, directe degradatie te ontlopen.

AZSV beschikt over een zeer degelijke ploeg, die maar weinig doelpunten weggeeft.

In wedstrijden op vertrouwde bodem is men bovendien zeer moeilijk te kloppen; dit seizoen nog geen enkele keer !  J.l. zaterdag wist het zelfs koploper SDV Barneveld in eigen huis een punt afhandig te maken.

De ploeg van Egbert Kragt is de laatste weken in uitstekende doen. De overwinning tegen DOSK was hier een bevestiging van. Hopelijk wordt hieraan een goed vervolg gegeven.

Het duel op sportpark Villekamp aan de  Haartsestraat  begint om 15.00 uur en staat onder leiding van de heer  G.J. Maneschijn uit Daarlerveen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten