zondag 11 maart 2012

SV 't Harde onderuit in en tegen Horst

In en tegen Horst heeft ’t Harde zaterdag een 4-2 nederlaag geleden.
Na een 3-0 achterstand toonden de groen-witten nog wel veerkracht door terug te komen tot 3-2, maar snel daarna werd het 4-2 en was de wedstrijd beslist in het voordeel van FC Horst.

Horst begon aanvallend aan de wedstrijd en wilde snel een voorsprong forceren. In de eerste minuut werd de lat al geraakt en kort daarna moest keeper Jim van der Wijk handelend optreden na een gevaarlijke kopbal. Binnen het kwartier kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Dit kwam vooral door een misverstand tussen het Hardeneze centrale duo en de keeper, waarvan de ervaren spits Albert van Nijhuis kon profiteren.

Na deze tegenslag kwamen de groen-witten wel beter in de wedstrijd en had men zeker gelijk kunnen maken. Zo schoot Kevin van Renselaar op de paal en was de rebound helaas niet aan Michael Jeensma besteed. Horst ging wat dat betreft beter met de kansen om, want slordig uitverdedigen van ’t Harde werd direct afgestraft door de thuisploeg, 2-0. Jim van er Wijk voorkwam luttele minuten later de 3-0.

Na rust ging ’t Harde op zoek naar de aansluitingstreffer, maar al snel viel de treffer aan de andere kant. Wederom werd risicovol uitverdedigen bij de groen-witten afgestraft en leek men op een kansloze nederlaag af te stevenen. Totaal onnodig, want qua veldspel deed ’t Harde zeker niet onder voor Horst, dat zich vooral beperkte tot lange ballen. De gevaarlijke voorhoede van de thuisploeg was echter wel constant dreigend.

Gelukkig kwam ’t Harde weer terug in de wedstrijd door Michael Jeensma, die met een diagonaal schot de keeper van Horst passeerde. Het geloof was weer terug bij ’t Harde, dat voelde dat er meer inzat deze middag. Een kwartier voor tijd kwamen de Hardenezen nog dichterbij, nadat Rico Leusink een terecht gegeven strafschop fraai binnenschoot.

’t Harde wilde meer, maar moest daardoor achterin wel risico nemen en man op man spelen. De snelle rechtsbuiten van Horst profiteerde daar kort na de treffer van ’t Harde van en versierde een penalty. Deze werd feilloos binnengeschoten, waarna de wedstrijd was beslist. Een 4-2 nederlaag, die aan de zijde van ’t Harde toch als onnodig ervaren werd gezien het spel en de makkelijk weggegeven tegengoals.