zondag 25 maart 2012

OWIOS laat het afweten tegen FC Horst

NWVFoto.nl

OWIOS heeft zaterdagmiddag door collectief falen een grote nederlaag geleden tegen FC Horst. De eerste helft ging nog redelijk gelijk op al had Horst wel het betere van het spel.

Vanaf het begin bleek al het weifelende spel van de defensie terwijl op het middenveld teveel balverlies geleden werd. Doelman Marcel van der Beek redde in de 15e min nog toen een speler van Horst na een foute terugspeelbal van Wilco Blöte alleen voor de OWIOS doelman verscheen. In de 17e min viel dan de 0-1. Een vrije schop belandde voor de voeten van Dobbenberg die goed wegdraaide van zijn tegenstander en simpel inschoot. OWIOS ging op jacht naar de gelijkmaker, was er enkele malen dichtbij zoals in de 38e min toen een combinatie tussen Bennie Veldhoen en William van den Hul met een bal op de paal eindigde.

Trainer Warmelink durfde in de tweede helft niet aanvallend te wisselen. Ricardo van Hooren werd niet gewisseld voor een falende middenvelder maar voor aanvaller Corné Schuld.
OWIOS leek op de goede weg toen het in de 51e min op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van Rafi Darcin werd hard ingeschoten door Bennie Veldhoen: 1-1. OWIOS leek door te drukken maar in de 62e min kreeg het een domper te verwerken toen de scheidsrechter geheel ten onrechte een strafschop toekende aan FC Horst. Van Tienhoven profiteerde van dit buitenkansje: 1-2. OWIOS kwam deze dreun niet te meer te boven.

In de 64e min speelde Erik Fien verkeerd terug en spits van Nijhuis profiteerde simpel: 1-3. Deze van Nijhuis beleefde een hemels kwartiertje. In de 70e min speelde Marcel van der Beek een achterbal zo maar in de voeten van de spits: 1-4, 2 minuten later kon hij een voorzet vanaf rechts geheel ongedekt inkoppen: 1-5 en in de 78e profiteerde hij van een foute terugspeelbal van de ingevallen Arjan Boon: 1-6. OWIOS liet het geheel lopen waarvan Cuntz en Sturkenboom met simpele doelpunten profiteerden: 1-8. Een nederlaag die volgens uw verslaggever de laatste 50 jaar niet voorgekomen was.

Trainer Warmelink zal de handen vol hebben de mannen weer gefocust te krijgen voor de volgende twee zware uitwedstrijden. A.S Zaterdag wacht de wedstrijd in Opheusden tegen DFS en een week later in Ederveen tegen Advendo.
Wil een vrije val op de ranglijst vermeden worden, zullen de mouwen opgestroopt moeten worden.