maandag 19 maart 2012

Batfighters 1 verstevigt tweede plek in Hattem

Batfighters 1 heeft vrijdag een klinkende 9-1 overwinning behaald tegen Smash’70 2 in Hattem, waar Batfighters 2 tegen de eerste nederlaag van de competitie aanliep: 4-6 tegen Smash’70 5. Team 3 won dinsdag al met 7-3 in ’s-Heerenbroek en team 4 deelde de punten met Kampenion.

Batfighters 1 speelde in Hattem met Rik Rorije, René Vlieger en Stefan Vlieger. Bij de Hattemers kwamen John Kinket, Jacco van der Worp en Bastian Evers in actie. Een andere opstelling dus dan bij de eerste ontmoeting dit seizoen in Elburg, toen Evers samenspeelde met Matthias Hammer en Marthijn van der Wal. Het werd toen 5-5.
Beide teams stonden voorafgaand aan het duel op gelijke hoogte in de 1e klasse C. De Elburgers namen echter al snel afstand, want de eerste drie partijen gingen in vier games naar Rik, Stefan en René. Vervolgens hadden Rik en Stefan bij het dubbelspel veel moeite met het spel van Kinket en Van der Worp. Uiteindelijk werd de partij met 11-9 in de beslissende game nog net gewonnen. Smash kwam daarna wel van de nul af, toen Rik in vijf games van Van der Worp verloor.
Met een 1-4 tussenstand leek daarna ook René een punt in te leveren. Hij zag in zijn partij tegen Kinket namelijk een 2-0 voorsprong verdwijnen, waarbij hij in de beslissende al snel tegen een 4-0 achterstand aankeek. Na een time-out kwam René echter langzaam maar zeker dichterbij en hij wist uiteindelijk toch nog met 11-9 te winnen.
Nadat Stefan in vier games van Evers won, had René opnieuw vijf games nodig. Ook tegen Van der Worp was het verschil in die beslissende game klein: 11-8. In de voorlaatste partij moest Rik alleen de eerste game afstaan aan Evers: 1-8. Net als René had daarna ook Stefan het lastig tegen Kinket. Van 1-0 en 2-1 achter wist hij toch nog met 11-5 in de beslissende game te winnen.
Team 1 nam daarmee dus negen punten mee naar huis. Een enigszins geflatteerde uitslag, aangezien de Hattemers zeker kans hadden op meer dan één punt. De zege voor team 1 is daarom echter niet minder welkom, want de ploeg staat nu stevig op de tweede plaats. De voorsprong op Smash-In 1 en Smash is acht punten. Vrijdag volgt een thuiswedstrijd tegen DTV’84 2, dat met vijftien punten onderaan staat.


Batfighters 2 kwam vrijdag dus ook in actie in Hattem. Gerard Tomassen won twee duels en Jeroen Bokhorst één, terwijl Ayad Haba samen met Jeroen het dubbelspel won. Eindstand: 4-6, de eerste nederlaag voor team 2 in de 3e klasse I. Nummer twee Harderwijk krijgt daardoor de kans om dichterbij te komen als het duel tegen hekkensluiter Vined 2 wordt gewonnen. Die wedstrijd werd deze week afgelast. Team 2 krijgt vrijdag bezoek van Harderwijk, dat met een wedstrijd tegoed nu elf punten minder heeft.

Batfighters 3 speelde dinsdag een uitwedstrijd tegen ’s-Heerenbroek 2. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen nog met maximale cijfers gewonnen, maar deze keer gingen drie partijen verloren: 3-7. Hetty Kamphorst bleef ongeslagen, terwijl Piet Tadema (twee) en Hans Jurriëns (één) er ook een paar punten aan toevoegden. Koploper Smash’70 8 wist met 10-0 te winnen, waardoor team 3 in de 4e klasse K nu zes punten achter de Hattemers staat. Vrijdag staan beide teams tegenover elkaar in Elburg.

In de poule van Batfighters 4 is eigenlijk niks veranderd, want alledrie de wedstrijden eindigden in 5-5. Jacob-Jan van der Spek (drie punten), Mark Moorman (één) en Heinz Klein deelden dinsdag de punten tegen Kampenion 7. Daardoor blijft team 4 op de vierde plek staan, met evenveel punten als ESV 1. Heino 8 heeft één puntje minder. Vrijdag komt koploper TT Zwolle 13 op bezoek in Elburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten