zondag 11 maart 2012

OWIOS komt sneu weg tegen koploper

In de thuiswedstrijd tegen koploper Blauw Geel uit Ede had OWIOS meer verdiend dan de uiteindelijke 1-2 nederlaag. De wedstrijd was in het begin in evenwicht waarbij opviel dat Blauw Geel technisch de overhand had.

Het combineerde makkelijk en OWIOS had moeite met de linkerkant van Blauw Geel waar linksback van Ruiswijk steeds gevaarlijk doorkwam.
Toch kwam OWIOS op voorsprong toen een mooie pass van Hendri Nagelhout de op volle snelheid liggende Corné Schuld bereikte die de doelman in de verre hoek verraste: 1-0.

Blauw Geel schrok niet van de achterstand en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel al in de 20e min toen uitblinker Tuitert door de OWIOS defensie soleerde, inschoot maar doelman van der Beek op zijn weg vond. De terugspringende bal werd over de doellijn geschoten door Jacobse: 1-1.

Blauw Geel bleef het beste van het spel houden en liet zien niet voor niets koploper te zijn. OWIOS trachtte de rust te halen met een gelijke stand wat niet lukte want in de 41e min viel toch de verdiende treffer voor Blauw Geel. Een ingeschoten bal kwam via de lat terug het veld in en werd de bal door Beekhuizen met een overtreding over de doellijn gedrukt. De scheidsrechter wilde niets weten van een overtreding zodat Blauw Geel met een 1-2 voorsprong ging rusten.

Met derde elftalspeler Arjan ten Hove voor Rafi Darcin probeerde OWIOS meer naar voren te spelen in de tweede helft. De duels werden nu wel gewonnen en de aanval werd gezocht. De gelijkmaker hing enkele malen in de lucht. Toen in de 70e min ook William van den Hul de ploeg kwam versterken leek OWIOS op weg naar misschien wel een gelijkspel of overwinning. In kansrijke positie werd William naar de grond getrokken, schoot Corné Schuld voor een leeg doel voorlangs en werd de bal na een inzet van William van den Hul van de lijn gehaald door Hoefakker.

Blauw Geel bleef ook gevaarlijk, Beekhuizen kopte geheel vrijstaand voorlangs en Marcel van der Beek redde prachtig op een inzet van Jacobse. In de laatste minuten schreeuwden de toeschouwers nog om een strafschop na een vermeende overtreding op William van den Hul, maar de scheids wilde van niets weten.
Op basis van de tweede helft had OWIOS meer verdiend, maar kan het toch tevreden zijn over het vertoonde spel. Er was weer voldoende spektakel geboden door beide ploegen en daar komen we toch voor iedere zaterdag.

Vol vertrouwen kan OWIOS deze week toewerken naar de uitwedstrijd in en tegen Lunteren a.s. zaterdag. Aanvang 14.30 uur.