zondag 4 maart 2012

KV Elburg wint van hekkensluiter

KV Elburg speelde zaterdag haar laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie 2011/2012. Tegen hekkensluiter Woudenberg kwam de zege nooit in gevaar en won Elburg verdiend met 18-11.
Elburg was er echt op gebrand om te winnen van het laag geklasseerde Woudenberg. Een positie in de middenmoot van de ranglijst is een prima resultaat en die positie wilde Elburg graag houden.

Woudenberg vocht praktisch voor haar laatste kans om 1e klasser te blijven. Beide ploegen maakten er een leuke en open wedstrijd van. Duidelijk was dat Elburg de betere ploeg was maar kon dat in de eerste twintig minuten van de wedstrijd nog niet in cijfers uitdrukken. Toen stond er nog een magere 2-2- op het scorebord, een stand waaruit Woudenberg nog enige hoop kon putten.

Daarna zette Elburg nog een tandje bij en benutte toen ook de kansen. In ruim tien minuten tilde Elburg de stand naar 10-2 en daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld.

Na rust kwam Woudenberg nog even terug tot 10-6. Daarna speelde Elburg de wedstrijd geroutineerd uit en won verdiend  met 18-11.

In de slotfase benutte coach Remco Jacobs nog al zijn wisselspelers. Mooie bijkomstigheid was dat praktisch iedereen ook nog scoorde.

Jacobs: We hebben een goede wedstrijd gespeeld maar we hebben twee keer tien minuten heel goed gespeeld. Toen maakten we ook de meeste doelpunten en maakten we echt het verschil.

De doelpunten kwamen van:

Jim van der Linden 4; Kees Magre 4; Benjamin Tijdeman 2; Jeffrey van Oene 1; Melanie Kalverda 1; Liset van der Linde 1; Nynke de Haan 1; Mathilde Magre 1; Ragnild Steert 1; Karin Jacobs 1; Etienne uit de Fles 1.

Volgende week zaterdag, 10 maart, speelt Elburg de laatste wedstrijd tegen Koag, aanvang 19.20 uur.