zondag 18 maart 2012

Elburger SC stunt in Aalten

Naast het feit dat de even verrassende als zeer verdiende overwinning de eerste Elburger uitzege betekende, was het voor AZSV de eerste thuisnederlaag. Sterker nog; de laatste keer dat de de rood-witte brigade op vertrouwde grond verloor was vrijwel precies een jaar geleden (13-3-2011) tegen ASC ’62 (Dalfsen) waar de huidige ESC-trainer Egbert Kragt toen de scepter zwaaide…….

Vanaf acquit gooiden de blauw-witten hun hele ziel en zaligheid in de strijd.
De beste mogelijkheden waren echter aanvankelijk voor de thuisclub, maar de granieten Elburger-verdediging met een excellerende doelman Frans Koornberg bleef overeind.

Nadat zich al wat kansjes hadden aangediend kwam ESC onverwachts op voorsprong. Mark Land bracht met een bekeken pass Bert-Jan Kragt in stelling, die vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend hard uithaalde waardoor de bal als een granaat in de kruising sloeg.

AZSV ging op jacht naar de gelijkmaker, maar ontsnapte maar nauwelijks aan een volgende tegentreffer toen Remco Timmer tegen de onderkant van de lat kopte.

Het tweede doelpunt  kwam er evenwel voor rust alsnog. Een scherp genomen vrije trap van Richard Boer vanaf de linkerkant belannde, buiten bereik van de teverfgeefs graaiende kleine doelman Ruud Kempers, in het doel.

De te verwachten stormloop van de thuisclub nam direct na de hervatting serieuze vormen aan, maar naar mate de wedstrijd vorderde gingen de Elburgers steeds meer geloven in een stunt. Met de gevaarlijke Badre Rharssisse in de punt van de aanval bij de thuisclub was het bij de Elburgers soms vrouwen en kinderen eerst, maar door de ruimtes die ontstonden lag een derde treffer eerder voor de hand en die kwam er dan ook door Mark Jaket.

Volgende week neemt de Elburger SC het thuis op tegen NSC uit Nijkerk, aanvang 14.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten