zondag 4 maart 2012

Elburger SC vergooit twee punten

Het 2-2 gelijke  spel voor Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen DZC ´68 te Doetinchem  voelde  een beetje aan als een nederlaag.

Een na de rust veroverde comfortabele  2-0 voorsprong werd alsnog uit handen gegeven. De Elburgers hebben de twee vergooide winstpunten dan ook geheel aan zichzelf te wijten.

Na ruim twintig minuten spelen leek Bert Jan Kragt na een goede actie van Robbert van Schie de score te openen maar hij schoot van dichtbij maar net over. De blauw-witten hadden nog voor rust op voorsprong moeten komen maar onnauwkeurigheid en het gemis aan venijn speelde de ploeg parten.

Nadat Marco de Vries direct na de hervatting z´n visitekaartje al had afgegeven was het even later toch raak. Van Schie speelde zich op de rand van het strafschopgebied uitstekend vrij en tegen zijn fraai geplaatste schot was de iets ter ver voor zijn doel staande Max Riekel kansloos.

De Elburgers draaiden de duimschroeven nog verder aan en nadat De Vries, na uitstekend voorbereidend werk Van Schie, de voorsprong had verdubbeld leek de eerste uitzege van dit seizoen een feit.

Omdat ondanks een aantal uitstekende kansen werd nagelaten de trekker definitief over te halen, kwam DZC onverwachts terug in de wedstrijd doordat Jordi Adriaanse een goed lopende aanval doeltreffend afsloot.

Er was nog niets aan de hand want de Elburger kansen bleven zich aandienen.

Geheel onnodig echter liet men de volle buit alsnog uit de vingers glippen doordat opnieuw Adriaanse de blauw-witten te slim af was.