zondag 18 maart 2012

OWIOS onderuit in Lunteren

OWIOS heeft zaterdagmiddag in en tegen Lunteren een matige prestatie geleverd. Er werd een terechte 2-0 nederlaag geleden tegen een tegenstander waar een OWIOS in goeden doen van moet winnen. Teveel spelers presteerden echter onder hun niveau.

Bij Lunteren was aanvaller Degenaar de gevaarlijkste speler. Erik Fien, ditmaal als mandekker opgesteld door het ontbreken van de geblesseerde Hendri Nagelhout, moest even wennen, maar gaandeweg had hij de behendige aanvaller goed onder controle. Zuur voor Erik was het dan ook dat uitgerekend Degenaar in de 81e minuut de 1-0 scoorde.

In de eerste helft golfde het spel wat op en neer, zonder dat het tot kansen kwam. Een vlammend schot van Bennie Veldhoen ging over, en een kopbal van dichtbij van Corné Schuld had een doelpunt moeten wezen maar de bal ging voorlangs. Lunteren kwam niet verder dan wat afstandsschoten die over of naast het doel verdwenen.

De tweede helft een zelfde beeld. Lunteren bleef gevaarlijk door hun snelle aanvallers terwijl William van den Hul goed onder controle werd gehouden door de uitblinkende verdediger Robin Braster. Marcel van der Beek moest in de 50e min redding brengen op een mooie vrije trap. OWIOS trainer Warmelink was niet tevreden met een punt en wilde meer naar voren spelen. Spits Arjan ten Hove verving linksback Veldkamp. Veel leverde deze wissel niet op. Lunteren profiteerde wel van het ontbreken van de verdediger.
In de 81e min kon op rechts ongehinderd een voorzet worden gegeven die van dichtbij werd ingetikt door Degenaar: 1-0. In de 85e min mistte Hoogendoorn nog vrij voor van der Beek, maar in blessuretijd viel ook nog de 2-0: Mark Drijvers kon ongehinderd doorlopen naar van der Beek en scoorde beheerst.

Hopelijk kan OWIOS zich herstellen deze week en zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Horst beter voor de dag komen. In de uitwedstrijd werd dik verloren, dus de ploeg heeft wat recht te zetten. De aanvang op Bovenmolen is 14.30 uur.