zondag 25 maart 2012

VSCO'61 pakt de punten bij Zwolsche Boys

In de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys weet VSCO’61 in een doelpuntrijk duel een 3-5 overwinning te boeken. Na een 0-2 voorsprong komt de thuisploeg nog voor rust langszij. In de tweede helft weten De Kanaries de winst zeker te stellen.

VSCO’61 begint sterk op het kunstgrasveld op het Jo van Marle sportpark.
Al na twee minuten staat de 0-1 op het scorebord. David Menkveld zet de bal voor, Wim de Vries legt de bal breed met het hoofd en Bert van ’t Hof neemt de bal in een keer op de schoen en de 0-1 is een feit. In het eerste kwartier kan VSCO’61 nog tweemaal scoren, maar Remco van ’t Hul ziet zijn schot via een verdediger naast gaan en Wim de Vries schiet in kansrijke positie hoog over.

Na 15 minuten ontstaat de eerste mogelijkheid voor Zwolsche Boys. Lennert Prins krijgt de bal gelukkig mee, maar schiet vervolgens te slap in zodat doelman Martijn Top, die de geblesseerde Ten Klooster vervangt, de bal kan oprapen. In de 26e minuut lijkt VSCO’61 op rozen te komen. Uit een vrije trap op de rand zestien schiet Remco van ’t Hul op de onderkant lat. De terugspringende bal wordt door Wim de Vries binnengekopt (0-2).

Twee minuten later bestraft scheidsrechter Van Dijk uit Dronten een botsing tussen een aanvaller van Zwolsche Boys en doelman Top met een strafschop. Een wel erg zware beslissing, maar Wesley Bruins heeft daar geen boodschap aan en schiet de 1-2 binnen. Nog voor rust weet Lennart Prins de 2-2 binnen te schieten waarbij de verdediging van VSCO’61 erg weifelend optreedt.

Na een kleine omzetting in de defensie hervat VSCO’61 de tweede helft met kansen voor Martijn Pluim en Stefan Bosch. In de 56e minuut weet Bert van ’t Hof doelman Sander Barendregt in de korte hoek te verschalken. VSCO’61 krijgt door de defensieve omzetting goed grip op de lange ballen van achteruit en de wedstrijd lijkt zich naar het eind te slepen. Echter het venijn zit in de staart van deze wedstrijd.

Nadat Lennart Prins in de 75e minuut een kans bij de tweede paal voor Zwolsche Boys laat liggen, is het Martijn Pluim die de 2-4 voor VSCO’61 binnenschiet. Hierna krijgt VSCO’61 de kans om de score uit te breiden, maar tot tweemaal toe wordt een inzet van de lijn gekeerd.

In de slotfase wordt het nog erg spannend nadat Richard Teunis de aansluitingstreffer weet te scoren. Het is uiteindelijk opnieuw Martijn Pluim die aan alle onzekerheid een einde maakt en de overwinning bepaalt op 3-5.