zondag 18 maart 2012

DSV'61 sleept er een overwinning uit

Met tien man slecht spelen en toch de drie punten pakken is niet veel ploegen gegeven, maar DSV lukte het in Wekerom wel!
Na een eerste helft waarin DSV, SDS, de scheidsrechter en het veld allemaal slecht waren, volgde er een betere 2e helft voor de oranjehemden.

Met tien man moesten zij een 1 – 0 achterstand zien weg te werken, die al in de 12e minuut was ontstaan. Een actie van Jochem van Essen werd door de scheidsrechter als overtreding gezien en met geel en een penalty bestraft. Toen Jochem in de 32e minuut opnieuw geel zag, kon hij vertrekken. Het enige wapenfeit van DSV was een schot van Alfred Hofmeijer op de lat.

Na 45 minuten werd de verdediging van SDS onder druk gezet en gehouden en toen bleek het een kwetsbare ploeg. Hun counters waren zeer zeldzaam en DSV toonde toen veel inzet en karakter. Na 70 minuten kwamen Berkhof en Blaauw binnen de lijnen voor Van Minnen en Bakker en werd de druk – en de spanning – opgevoerd. Uiteindelijk werd dat beloond door doelpunten van Gerrit Hoekerd in de 75e minuut en Johan Westerink in de 85e minuut. Een goede teamprestatie met een man minder!

Er volgde een lange “extra tijd” maar DSV trok de overwinning uiteindelijk verdiend over de streep! Volgende week is DSV op sportpark De Haere de gastheer van BAS, de aanvang is 14.30 uur.