dinsdag 20 maart 2012

ELburger SC wacht opnieuw zware klus

Met voor de meeste ploegen nog zeven wedstrijden te gaan, nadert de competitie langzamerhand de beslissende fase. In de 1e klasse D is het lot van het eens zo ambitieuze Be Quick´28 als (eerste) directe degradant vrijwel bezegeld.

In de strijd om de zo fel begeerde titel daarentegen heeft koploper SDV Barneveld momenteel de beste papieren, maar het voelt daarbij de hete adem in de nek van een drietal achtervolgers t.w. DTS´35, FC Zutphen en NSC (Nijkerk)

Laatst genoemde ploeg is a.s. zaterdag de tegenstander van Elburger Sportclub op het Burgemeester Bode sportpark. 

De belangen van beide ploegen staan haaks op elkaar. Terwijl er voor NSC dus nog titelkansen zijn, doet de Elburger Sportclub verwoede pogingen om zich los te murwen van de onderste vier `gevaarlijke`plaatsen.

Voor de winterstop gaf men nog geen cent voor de overlevingskansen van de blauw-witten, maar de ploeg vertoont de laatste weken duidelijk tekenen van herstel. J.L. zaterdag verraste men vriend en vijand door AZSV op eigen veld met 3-0 te kloppen!

Het zal  tegen de voormalige Hoofdklasser echter een loodzware klus worden om met een positief resultaat voor de dag te komen. Recent nog stuurden de Nijkerkers koploper SDV Barneveld met lege handen huiswaarts (1-2).

In de uitwedstrijd destijds leden de Elburgers een vrijwel kansloze 4-1 nederlaag, maar dan praten we wel over vijf maanden terug…...

Het zal er zaterdag in Elburg ongetwijfeld spannend aan toe gaan. 
De wedstrijd  begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer B. Rorije uit Wapenveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten