zondag 11 maart 2012

DSV'61 onderuit tegen Swift'64

Niet voor het eerst dit seizoen stapten de spelers van DSV met een enorme kater van het veld. De 0 – 2 opgebouwde voorsprong in de eerste helft werd binnen 5 minuten in de tweede helft door de Swift-spits Zaki teniet gedaan. Hoewel Lennart Juffer deze spits gedurende de eerste 45 minuten weinig kansen bood, maakte de verdediging van de Doornspijkers toch een onrustige indruk.

Daarom was de 0 – 2 voorsprong door treffers van Alfred Hofmeijer – een met veel precisie gekopte bal - en Johan Westerink – een zeer bekeken boogbal van afstand -  zeker voor de neutrale toeschouwer een verrassing. Op het middenveld miste DSV zowel Stefan Bakker als Jan van Norel en misschien wel mede daardoor stond de verdediging vrijwel voortdurend onder druk.

Ondanks de inbreng van invallers Van Minnen en Van den Berg kon DSV aanvallend geen vuist maken. Het duurde tot de 80e minuut voordat Swift de genadeklap toebracht. Uit een scherpe voorzet van links kreeg doelman Roozeboom de bal niet klem en Swift profiteerde.

Door dit resultaat nadert DSV de “gevarenzone”. Volgende week de mogelijkheid om via een overwinning in Wekerom op SDS daar enige afstand van te nemen. De wedstrijd begint om 15.00 uur.