woensdag 7 maart 2012

Elburger SC ontvangt DOS Kampen zaterdag

Na de promotie van de Elburger Sportclub afgelopen seizoen, behoren de confrontaties tegen de buurtverenigingen OWIOS en VSCO´61 (voorlopig) tot het verleden.

De ontmoetingen tegen de twee Kamper vertegenwoordigers in de 1e klasse, DOS Kampen en Go Ahead Kampen, bieden daarentegen wel enige compensatie maar zullen nooit het karakter krijgen van deze altijd beladen en enerverende derby´s.

A.s. zaterdag staat voor Elburger Sportclub de thuiswedstrijd tegen eerst genoemde club op het programma.

Het afgelopen seizoen was voor DOS bijna fataal afgelopen. In de ultieme wedstrijd in de na-competitie, tegen VSCO´61, wist men toen, na het beter benutten van de strafschoppenserie, het  1e klasserschap ternauwernood veilig te stellen. Een dergelijk scenario willen de Kampenaren natuurlijk nooit meer mee maken, maar gezien de huidige stand op de ranglijst is dat nog allerminst zeker.

De recente wedstrijd tegen koploper SDV Barneveld ging weliswaar verloren,  maar dat is geen schande. Tegen ploegen van gelijkwaardige sterkte zullen de punten gepakt moeten worden.

Uiteraard denkt de thuisclub hier net zo over, maar afgelopen zaterdag lieten de Elburgers zich, na een 2-0 voorsprong, de kaas nog van het brood eten en het 2-2 gelijke spel voelde dan ook als een nederlaag.  

De wedstrijd in Kampen eindigde destijds in een ruime 4-1 overwinning voor de geel-zwarten; wat dat betreft heeft de thuisclub ook nog iets goed te maken.

De wedstrijd op het Burgemeester Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer J.H. Kraak uit Oudega.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten