zondag 11 maart 2012

Elburger SC verslaat DOS Kampen

In de zeer belangrijke zes-punten-wedstrijd tegen streekgenoot DOS Kampen heeft de Elburger Sportclub uitstekende zaken gedaan en behaalde het een fraaie en verdiende 2-0 overwinning.

In het begin zag het overigens niet naar uit dat de wedstrijd tenslotte in het voordeel van de thuisclub zou worden beslist. Evenals destijds in Kampen gingen de geel-zwarten furieus van start en na een kwartier spelen had Yunus Aybek de score maar zo kunnen openen.

Zijn schot werd echter uitstekend gekeerd door doelman Frans Koornberg die samen met Andries van der Beek een hoofdrol vertolkte in de blauw-witte defensie. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisclub steeds beter in het spel en Marco de Vries mikte even voor rust de bal langs de verkeerde kant van paal na goed voorbereidend werk van Remco Timmer.

In de tweede helft nam DOS aanvankelijk opnieuw het initiatief en de Elburger-defensie moest alle zeilen bijzetten om een Kamper openingstreffer te voorkomen.

Toch nog vrij onverwachts nam Elburger Sportclub de leiding. Uit een scherp genomen hoekschop van Robbert van Schie kopte de mee naar voren gekomen Van der Beek raak.

De thuisclub wist zelfs de score te verdubbelen, al had men hierbij wel de hulp nodig van een Kamper been. Opnieuw uit een hoekschop, nu genomen door Richard Boer, verdween de bal via de onfortuinlijke Jord van der Weerd in het doel.

De volgelingen van Jan Okke Koers gaven de moed nog niet op en gingen verbeten op jacht naar de aansluitingstreffer echter zonder succes. De blauw-witten kregen zelfs nog enkele uitstekende mogelijkheden om de score verder op te voeren.
Maar het zou bij 2-0 blijven waarmee de Elburger SC goede zaken doet in de strijd om klasse-behoud.

Volgende week gaat ESC op bezoek bij AZSV in Aalten, deze wedstrijd begint om 15.00 uur.