zondag 25 maart 2012

KV Elburg verliest van Dos Kampen

Elburg 1 kon zaterdagmiddag met opgeheven hoofd van het veld stappen. De nederlaag tegen Dos Kampen was terecht maar Elburg bleef met name in de tweede helft goed op de been.
Eindstand 15-18.

De buren op het Burg. Bode sportpark, ESC, pakten een punt tegen de voetballers van Dos. KV Elburg lukte dat niet maar een stuntje had er in gezeten. Elburg en Dos hadden na de zaalcompetitie maar een hele korte voorbereidingstijd tot de eerste competitiewedstrijd op het veld. Toch was dat aan het spel niet te zien. Met name de eerste helft maakten de teams er een aantrekkelijke wedstrijd van. Dos was sterk in de afronding maar op dat vlak schoten de Elburgers te kort.

Tot 3-3 ging het gelijk op. Daarna schoot Dos met scherp en bijna elke kans was een doelpunt. Elburg kon het korfballend wel bijbenen maar miste scherpe in de aanval. Dos liep via 6-10 uit naar een stand van 8-14 bij rust. Een grote nederlaag dreigde maar Elburg herstelde zich goed.

De tweede helft was van een minder niveau maar Elburg scoorde wel gemakkelijker. Dos kwam in de tweede helft slechts tot vier doelpunten maar de opgebouwde marge bracht de winst voor de kampenaren uiteindelijk niet in gevaar. De twee punten kwamen dan ook terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had, namelijk Dos.

Voor Elburg scoorden: Kees Magre 7; Rutger Bruinink 3; Karin Jacobs 2; Mathilde Magre 1; Nynke de Haan 1; Jeffrey van Oene 1.

Zaterdag 31 maart speelt Elburg weer een thuiswedstrijd, tegen CSL uit Britsum. Aanvang 15.30 uur op het Burg. Bode sportpark.