zondag 25 maart 2012

BAS te sterk voor DSV'61

DSV ’61 heeft de thuiswedstrijd tegen BAS niet in winst om kunnen zetten. In een aanvallende partij voetbal trok een net iets beter BAS aan het langste eind en nam zij met een 1 – 2 zege de punten mee naar Biddinghuizen.

Na een sterk begin van de polderploeg was het DSV dat de leiding nam. Door het centrum kon Henrick Blaauw in de 17e minuut de keeper passeren. De vreugde over deze voorsprong was van zeer korte duur, omdat dom balverlies in de verdediging al in de19e minuut de gelijkmaker van BAS opleverde.

Daarna golfde het spel regelmatig op en neer met kansen voor beide ploegen. Alfred Hofmeijer raakte de paal, maar ook BAS was soms verraderlijk dichtbij een voorsprong.

Een tweede treffer kwam er pas in de 66e minuut toen een aanval over links werd bekroond door de spits van BAS. DSV drong sterk aan maar in tegenstelling tot de vorige week werd dat niet beloond met een doelpunt. Alfred Hofmeijer was er zeer dichtbij, maar ook de regelmatig trefzekere spits liet een kans liggen nadat een bal van Henrick Blaauw de paal had geraakt.

Ingebrachte wissels konden het tij ook niet keren en DSV bleef na 90 minuten met lege handen achter. In de ranglijst staat zij op een veilige 8ste plek, maar de concurrentie daaronder staat dichtbij. Eén van die directe concurrenten is EFC uit Ermelo, zaterdag a.s. de gastheer van DSV, aanvang 14.30 uur.