zondag 25 maart 2012

Verdienstelijk gelijkspel voor de Elburger SC

Tot nu toe wist de Elburger Sportclub in de wedstrijden tegen`de grote vier` (SDV Barneveld, DTS´35, FC Zutphen en NSC) nog geen enkel punt te behalen. In de thuiswedstrijd tegen laatste genoemde club lukte dat nu eindelijk wel !

Door een zeer verdienstelijk 0-0 gelijkspel bewezen de blauw-witten dat de weg naar herstel nu definitief is ingeslagen. Hopelijk op tijd, want het merendeel van de concurrenten wist zich zelfs met de volle winst te verrijken.

Deze puntendeling was voor de formatie van Egbert Kragt het hoogst haalbare.

Met name in de tweede helft drong de ex-Hoofdklasser soms hevig aan met de behendige en snelle uitblinker Ridouan Tabouni in de hoofdrol. De ijzersterke Elburger-defensie, waarin doelman Frans Koornberg, die helaas naar (de toekomstige Topklasser ?) WHC vertrekt, weer een prominente rol vertolkte, bleef echter dapper overeind.

De eerste vijfenveertig minuten konden we spreken van een vrijwel gelijkopgaande wedstrijd, waarin het technisch betere NSC met hoge ballen probeerde onrust te zaaien in de Elburger afweer. De thuisclub liet zich ook niet onbetuigd maar van echte kansen was nauwelijks sprake.

In de tweede helft trok NSC het initiatief gaandeweg naar zich toe en ging op zoek naar de openingstreffer. De Elburgers moesten terug en kwamen aanvankelijk nauwelijks meer aan een fatsoenlijke aanval toe.

In het laatste gedeelte van deze spannende wedstrijd kwamen de blauw-witten weer wat onder de druk vandaan en waren zelfs enkele malen dichtbij een doelpunt. Eenmaal gingen de handen van vele Elburgers zelfs al in de lucht, maar de goed leidende scheidsrechter B. Rorije uit Wapenveld wilde van een treffer niets weten.

Al met al een verdienstelijk 0-0 gelijkspel, de goede serie van de Elburger SC kan volgende week zaterdag een vervolg krijgen want dan wacht de uitwedstrijd tegen WVF in Zwolle, aanvang 15.00 uur.