zondag 25 maart 2012

SV 't Harde neemt de 3 punten mee uit Opheusden

Onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd om half drie de wedstrijd tussen DFS en ‘t Harde afgetrapt. Vanaf het begin van de wedstrijd had DFS de overhand. De Opheusdenaren mochten het spel maken tegen het stugge ’t Harde de nummer vijf van de competitie.
Er werden in de eerste helft verschillende mogelijkheden gecreëerd, als is dat wat anders als grote kansen. Mike Louwaars (2x) en Milenko Visser schoten in het begin van de eerste helft over het doel van doelman Van Wijk. Luuk Jansen kopte na een goede voorzet van Sebastiaan Kolff over en Gert-Jan Budding slalomde door de defensie van de Hardenaren heen, maar zijn doelpoging leverde niet meer dan een corner op.

’t Harde kwam de eerste helft niet verder dan een vrije trap in de 15de minuut en een schot voorlangs van Arnoud Kamerbeek in de 33ste minuut. De ruststand van 0-0 was dus een logisch gevolg van het wedstrijdbeeld.
DFS begon goed aan de tweede helft. Jordan van Elst stuurde Ernesto Foor de diepte in, zijn voorzet werd door de verdediging van ’t Harde geblokt. De wegspringende bal werd daarna door Luuk Jansen langs de keeper geschoten, maar helaas voor DFS door een verdediger voor de lijn weggewerkt.
In de 50ste minuut onderschepte Ernesto Foor een breedtebal van ’t Harde en kon hij op volle snelheid alleen op de keeper van de tegenstander af. Dit had de 1-0 moeten opleveren, maar Ernesto schoot de bal helaas tegen de keeper op. Tien minuten later lag de 1-0 toch in het mandje. Rick van Walsum kopte binnen uit een vrije trap van Mike Louwaars.

Heel lang kon men echter niet genieten van deze voorsprong. Na 62 minuten werd een dieptebal door de verdediging totaal verkeerd ingeschat, waardoor Arnoud Kamerbeek via een niet al te hard schot en met behulp van een ongelukkige doelman Meijer de 1-1 kon aantekenen. ’t Harde putte uit de 1-1, zo’n beetje de eerste echte kans van de wedstrijd moed en drukte DFS terug. In de 64ste minuut was de verdediging van DFS, na een diepte pass, nergens te vinden en schoot een volkomen vrijstaande speler van ’t Harde gelukkig nog naast het DFS doel.

Het spreekwoord zegt dat een gewaarschuwd mens voor twee telt, maar voor DFS geldt dit blijkbaar niet. In de 68ste minuut redde Meijer in eerste instantie nog op een vrije trap van ’t Harde, de afvallende bal werd door ’t Harde voorgezet en door de net ingevallen Marc Tichelaar doeltreffend afgerond, 1-2. DFS reageerde bliksemsnel op deze achterstand, want na 70 minuten was het al weer 2-2. Luuk Jansen stuurde Mike Louwaars weg die op zijn beurt Ernesto Foor vrij voor de keeper zette. Deze keer bleef Ernesto wel kalm en tekende beheerst de 2-2 aan.

Wij als supporters gingen er eens goed voor staan, in de verwachting dat onze jongens nu gingen doordrukken om de drie punten binknen te halen. Ongetwijfeld was dit ook de bedoeling, maar na defensief gestuntel in de 74ste minuut stond het 2-3. Na een simpele dieptebal kon Henk Elskamp vogeltje vrij alleen op doelman Meijer afgaan. In eerste instantie schoot de spits nog tegen de grabbelende DFS doelman op, maar al struikelend wist hij de bal toch in het doel te werken. Na 83 minuten werd de stand zelfs 2-4, door het tweede doelpunt deze middag van Marc Tichelaar. In de 84ste minuut kreeg DFS via Mike Louwaars een reuzenkans om nog terug te komen in de wedstrijd, i.v.mmaar helaas vond hij de uitstekende doelman van Wijk op zijn pad. Toch wist DFS nog één keer te scoren via Luuk Jansen in de 90ste minuut 3-4. De resterende blessuretijd was echter te kort om er nog een gelijkspel uit te slepen.