maandag 31 oktober 2011

Marathonschaatsen: Plender vijfde in sterke kopgroep

Zacht en vochtig weer en dus schuurpapierijs in Utrecht. Ingrediënten genoeg voor een zware, stroeve wedstrijd en dat werd het dan ook. Team Van Werven reed uitstekend en werd met Geert Plender vijfde in de daguitslag.
Geert Plender eindigt vijfde in de kopgroep

37 mannen slechts passeerden de finishlijn en dat zegt alles over de omstandigheden. Na de tweede sprintronde voor het klassement, op 64 ronden voor de finish, ontsnapten 10 man, waaronder Plender, maar ook kleppers als Jorrit Bergsma, Bob de Vries, Crispijn Ariëns, Jan-Maarten Heideman, Rob Hadders en Ralf Zwitser.
“Ik vond het een moeilijke kopgroep, met goede sprinters en hardrijders. Van een echte sprint kun je sowieso al niet meer spreken na zo’n wedstrijd”, zegt Plender. In het finalespel kwam hij nog in goede positie. “Maar de power ontbrak me om er nog een goede sprint uit te persen. Mijn benen waren totaal verzuurd.”

Desalniettemin keek het team terug op een goede wedstrijd. Toeval was het niet dat er één van het team in de goede kopgroep zat. “We zaten continu goed van voren en sprongen om de beurt mee. We reden een attente wedstrijd”, reageert coach Yep Kramer, die ook Simon Schouten en René Ruitenberg een goede wedstrijd zag rijden. Ruitenberg werd zelfs nog vijfde in de sprint van het peloton, 14e in de uitslag.
Ingmar Berga deed niet mee in de sprint, hij werd drie ronden voor het eind onderuit gereden. “De benen waren al wel beter dan vorig week, maar ik ben er nog niet.” In het klassement deed Berga geen goede zaken (achtste), bijna naamgenoot Bergsma wel. Hij verstevigde zijn koppositie na zijn overwinning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten