zondag 30 oktober 2011

Basketballers Bossini G.S.Stars vliegen uit het bekertoernooi

Zaterdag 29 oktober speelde Bossini G.S.Stars in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen Cangeroes Utrecht. In de eerste ronde wisten de Elburgen nog te winnen van BC Vlissingen. Cangeroes komt uit in de landelijke promotiedivisie, het hoogste amateurniveau en een klasse hoger dan de eerste divisie, waarin de Elburgers uitkomen.

Onder aanvoering van Jeroen Doek en Joachim van de Weg start Bossini G.S.Stars goed aan de wedstrijd. Halverwege het eerste kwart nemen de mannen uit Utrecht echter het initiatief en lopen de Elburgers van het veld. Stand na het eerste kwart 13-37.

In het tweede kwart blijft het wedstrijdbeeld gelijk en als ook Joachim van de Weg met een diepe wond in zijn hand het veld moet verlaten stokt de aanval van de thuisploeg compleet. Cangeroes loopt uit naar een ruststand van 21-66.

De wedstrijd is gespeeld en coach Martin Kramer maakt hier gebruik van door jeugdspelers Timon de Wolf en Stephan Versluis veel speeltijd te geven. Het jeugdig enthousiasme brengt spirit in de ploeg en Bossini G.S.Stars weet de basket weer beter te vinden.

Ook bankspeler Cedric Njeumen grijpt zijn kans om zich te laten zien en krijgt met een prachtige dunk op aangeven van Ronald van de Weg het Elburger publiek dan toch op de banken.

Aan spektakel was toch al geen gebrek, want ook de spelers van Cangeroes lieten mooi kunst en vliegwerk zien.

De wedstrijd eindigt met een eindstand van 55-119 voor de bezoekers.

De volgende wedstrijd van Bossini G.S.Stars is op 5 november in Nieuwegein.