zaterdag 29 oktober 2011

VSCO’61 wint eerste periodetitel

Door een meer dan overtuigende overwinning op Zwolsche Boys is VSCO’61 de kampioen van de eerste periode geworden. Na een 2-0 ruststand liep VSCO’61 in de tweede helft uit naar een ruime 4-0 overwinning. Doordat de directe concurrentie punten verloor heeft VSCO’61 ook nog eens de koppositie versterkt.

VSCO’61 nam al snel een 1-0 voorsprong in het duel met de Zwollenaren. Wim de Vries kopte in de 8e minuut raak uit een vrije trap van Bert van ’t Hof, terwijl de hele defensie van de Boys leek te slapen. De enige echte kans voor Zwolsche Boys kwam in de 14e minuut, maar de geheel vrijstaande Niels Goedegebuur plaatste de bal over het doel. Hierna kwam enkele malen Zwolsche Boys goed weg, maar in de 32e minuut was het opnieuw raak. Wim de Vries wist met een keurig geplaatste bal zijn tweede treffer aan te tekenen na een mooie voorzet van Gerwin de Leeuw.
De tweede helft was nog geen twee minuten koud begonnen of de bal lag al op de stip voor VSCO’61 na een handsbal. Gerwin de Leeuw scoorde onberispelijk van de elfmeterstip. De wedstrijd was gespeeld en uiteindelijk weet VSCO’61 de stand naar 4-0 te tillen door een mooi opgezette aanval. Remco van ’t Hul geeft een prachtige steekpass naar Stefan Bosch die een mooie afdraaiende voorzet loslaat die door Wim de Vries bij de tweede paal tegendraads wordt binnengekopt.
Door deze mooie overwinning en het behalen van de eerste periodetitel heeft VSCO’61 zich beloond voor het spel wat ze afgelopen weken op de mat heeft gelegd.  Zaterdag wacht VSCO’61 het uitduel tegen de nummer twee asv Dronten dat met drie punten minder de tweede plaats bezet.