vrijdag 28 oktober 2011

VSCO’61 wacht spannende periode

Voor VSCO’61 breekt de komende weken een spannende periode aan. In de komende vier weken komen de Kanaries uit tegen drie ploegen uit de top vier. Zaterdag kan tegen de nummer vier,  Zwolsche Boys, de eerste periodetitel binnen worden gehaald. De week erop wordt de uitwedstrijd gespeeld tegen de nummer twee, asv Dronten, en op 19 november wordt de vierweekse periode afgesloten tegen de huidige nummer drie sv ’t Harde. Tussendoor komt Advendo’57 uit Ederveen nog op bezoek. Weken van waarheid die uit zullen wijzen of VSCO’61 volop bovenin mee blijft draaien of (voorlopig) moet afhaken.
Zaterdag speelt VSCO’61 de beslissende wedstrijd voor de eerste periodetitel thuis tegen Zwolsche Boys. De boys uit Zwolle hebben de afgelopen twee competitiewedstrijden verloren van asv Dronten en Advendo’57. Daardoor hebben zij de koppositie moeten inleveren, maar met drie punten achterstand op de nieuwe koploper VSCO’61 zingt de formatie van hoofdtrainer John Beijen tot nu toe een aardig deuntje mee in de competitie. De forse thuisnederlaag (2-5) tegen Advendo’57 was een flinke misstap, maar die bittere smaak is afgelopen zaterdag enigszins weggespoeld door de 7-0 overwinning in het bekertoernooi tegen zondag vijfdeklasser Hoonhorst.
VSCO’61 heeft zaterdag het lot in eigen handen. De eerste periode is binnen handbereik, maar dan moet wel gewonnen worden van Zwolsche Boys. Op het vinkentouw zitten asv Dronten en sv ’t Harde die beiden een punt minder hebben dan VSCO’61.
Beide formaties hebben elkaar in competitieverband nog niet getroffen. In het roemruchte verleden van Zwolsche Boys als zondaghoofdklasser heeft VSCO’61 in de jaren tachtig tweemaal de Boys uit het bekertoernooi gekieperd. Voor zaterdag wordt een gelijk opgaande wedstrijd verwacht met twee aanvallend ingestelde teams die beiden de wedstrijd willen winnen.
De wedstrijd is in handen van scheidsrechter J. Stoetman en begint naar verwachting onder een heerlijk najaarszonnetje om 14:30 uur op sportpark De Heughte in Oosterwolde.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten