zaterdag 1 oktober 2011

Ontluisterende nederlaag voor KV Elburg

Er zijn diverse redenen op te noemen waarom het op dit moment niet loopt bij KV Elburg. Feit is wel dat Elburg de grootste nederlaag in haar geschiedenis leed. Koploper en kampioenskandidaat Sparta Zwolle walste over de Elburgers heen en won dik verdiend met 23-9.

Sparta zit momenteel in een sterke periode en bij de Elburgers loopt het niet. De blessuregolf houdt aan en ook deze wedstrijd speelde Elburg met vier invallers. Gevolg is wel dat bij Elburg de automatismen ontbreken. De ploeg zoekt naar haar vorm maar krijgt daar in de Overgangsklasse feitelijk geen tijd voor. Tel daarbij op de zwakke start in Zwolle en het verhaal is verteld.

Sparta startte namelijk overdonderend. Al na tien minuten speelde Elburg een verloren wedstrijd want toen was de ploeg al op een 8-0 achterstand gezet. Sparta schoot uit alle hoeken raak en Elburg kon daar niets tegenover stellen. Na een time-out van Jacobs herstelde Elburg zich enigszins maar het spel bleef matig. Verdedigend had Elburg echter de zaakjes beter voor elkaar zodat de aanvalsdrift van de Zwollenaren enigszins kon worden getemperd.

De 11-5 tussenstand bij rust gaf een iets beter gevoel.

Ook na rust had Elburg een slechte start. In een rap tempo kwam Sparta op 16-7. De wedstrijd was toen al lang gespeeld. Elburg werkte hard en deed wat ze kon om de stand een wat draaglijker aanzien te geven. Men creƫerde voldoende kansen maar scoorde te weinig. Ook de twee wissels, Reinier ten Have (hij maakte zijn debuut in het eerste team) en Nynke de Haan konden het tij niet keren. Sparta kon op haar gemak de eindstand, enigszins geflatteerd, bepalen op 23-9. Een wedstrijd voor Elburg om snel te vergeten.

De doelpunten kwamen van:

Rutger Bruinink 3; Benjamin Tijdeman 2; Jordy Immeker 2; Jeffrey van Oene 1; Karin Jacobs 1.

Volgende week zaterdag 8 oktober speelt Elburg weer een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Antilopen 1. De aanvang is om 15.30 uur op het Burg. Bruiningpark te Leusden.