zondag 2 oktober 2011

OWIOS houdt drie punten op De Bovenmolen

OWIOS speelde zaterdag 1 oktober thuis tegen Veensche Boys onder leiding van scheidsrechter J.H. Kraak uit Oudega.

De groenwitten begonnen erg sterk aan de wedstrijd met verzorgd voetbal werden weer diverse kansen afgedwongen. In de 6e minuut kopt William van den Hul maar rakelings naast. In de 8e minuut glipt Corné Schuld langs verdediger, maar zijn inzet werd gestuit door de keeper Wagelaar. Nadat de grensrechter van Veensche Boys enkele malen onterecht voor buitenspel heeft gevlagd, laat de scheidsrechter hem in de 17e minuut staan en laat de aanval doorgaan waardoor William van den Hul alleen op de keeper afgaat en beheerst afrond, 1-0. Volgens velen van de Boys was dit buitenspel en de leider van Veensche Boys laat dit woord en gebaar aan de scheidsrechter merken, die hem daarvoor met rood naar de tribune zend. Na dit doelpunt komt Veensche Boys beter in haar spel en werd er verzorgd combinatievoetbal gespeeld. In de 32e minuut mond dit uit in een prima mogelijkheid voor de uitstekende buitenspeler Michel Kas, maar zijn inzet gaat naast. In de 41e minuut krijgt OWIOS nog een prima mogelijkheid om de 2-0 binnen te schieten, Rafi Darcin schiet echter in de handen van de doelman na een prima voorzet van Bennie Veldhoen. In de blessuretijd van de 1e helft wordt William van den Hul nog een keer diep aangespeeld in de hoek van het veld, hierbij komt doelman Wagelaar ver uit en haalt William neer, waarvoor hij dan ook terecht de rode kaart ontvangt.

Na de rust komt Henk Scheffel binnen de lijnen voor Rafi Darcin. De Oldebroekers komen weer goed uit de kleedkamer waardoor er weer enkele goede mogelijkheden worden gecreëerd, echter de tweede treffer wil maar niet vallen. In de 55e minuut geeft de scheidsrechter Jan Struik de uiterst gevaarlijke aanvaller zijn tweede gele kaart omdat hij een bal weggooit na een fluitsignaal van de scheidsrechter. OWIOS moet het dan opnemen tegen negen tegenstanders, een makkelijke opgave lijkt het. Echter Veensche Boys kon blijven combineren en vrije mensen vinden, iets wat OWIOS zich aan mag rekenen. Ook de reserve doelman van Veensche Boys stond zijn mannetje met enkele prima reddingen. Maar de laatste 20 minuten zocht OWIOS iets meer de combinaties en gebruikte de breedte van het veld, hierdoor kreeg men weer kansen. Tot in de 76e minuut Henk Scheffel gebruik maakt van zijn snelheid en een dieptepass kan meenemen en beheerst over de uitkomende doelman lobt. Ricardo van Hooren komt nog binnen de lijnen voor de moegestreden Corné Schuld en Jeroen Koele komt nog op het veld voor Sander Meissner om nog meer druk vooruit te geven. Echter de 2-0 blijft op het scorebord staan, hiermee kunnen de Oldebroekers belangrijke punten bijschrijven en het totaal op 10 punten uit 5 wedstrijden komt.

Volgende week te uitwedstrijd in Ede tegen Blauw Geel ´55 op kunstgras om 15.00 uur.