dinsdag 4 oktober 2011

Van Werven en Sellis maken rentree in Harfsen

't LOO - Gert van Werven en Rick Sellis hebben afgelopen zondag als duo hun rentree gemaakt tijdens de finale wedstrijden ONK zijspancross in Harfsen. Zij deden dit met een verdienstelijke elfde plaats. Na de breuk met Marcel Grondman was het even stil rond Rick Sellis uit 't Loo-Oldebroek, maar al snel na de wedstrijd eind augustus in Oss, waar de breuk met Grondman werd bevestigd, werden de contacten gelegd tussen Gert van Werven en Sellis. Van Werven reed het afgelopen seizoen zeer verdienstelijk in de Quads klasse, maar wilde toch wel weer erg graag in het zijspan stappen. Na een paar trainingen samen werd besloten om deel te nemen aan de afsluitende wedstrijd voor het Open Nederlands kampioenschap in Harfsen. De training op zondagmorgen verliep met een elfde tijd naar tevredenheid en er werd met veel vertrouwen uitgekeken naar de twee manches 's middags.

Ondanks een goede start vielen Van Werven en Sellis in de loop van de wedstrijd terug naar een twaalfde plek. De tanden werden op elkaar gezet en na een aantal inhaalacties werd een keurige tiende plaats gepakt.
De start van de tweede manche was erg goed. De eerste ronde lagen de heren zelfs even op een vierde plaats. Helaas kwam de vermoeidheid na een aantal ronden opzetten, waardoor het tempo naar beneden moest. Na een klein halfuur viel de zwart/wit geblokte vlag en werden Van Werven en Sellis, ondanks ,,de pijn'', als tiende afgevlagd.

De dagzege ging naar Bax en Van den Bogaart, zij pakten tevens de nationale titel. Van Werven en Sellis bleken aan het eind van deze zware wedstrijddag de elfde plaats overall te hebben gepakt.

Een korte voorbereidingstijd resulteerde toch in een bevredigend optreden. Wat de toekomst plannen van Van Werven en Sellis zijn, zal in de toekomst moeten uitwijzen.


Foto: www.crossandracepictures.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten