zondag 16 oktober 2011

ZESDE NEDERLAAG VOOR ELBURGER SPORTCLUB

Nu een kwart van de competitie er op zit, gaat het er inderdaad op lijken dat een treetje hoger voor de Elburgers momenteel wat te hoog gegrepen is. In een regelrechte zes-punten-wedstrijd tegen oud rivaal, AZSV uit Aalten, leed de ploeg van Egbert Kragt z´n zesde nederlaag (0-1) en blijft daardoor rode lantaarndrager. Het betekende overigens de eerste uitzege voor de Achterhoekers

In tegenstelling tot zijn collega Frans Koornberg bij de thuisclub kreeg doelman Ruud Kempers van AZSV in de eerste vijfenveertig minuten nauwelijks noemenswaardig werk te verrichten. Na ruim een kwartier minuten spelen scoorden de gasten de enige en na later zou blijken winnnede treffer door een rake kopbal van Patrick Wamelink. De Elburgers kwamen in aanvallend opzicht voorlopig niet in het stuk voor en een verdubbeling van de voorsprong voor AZSV zou niet hebben misstaan

Met Remco Timmer in de ploeg gingen de Elburgers na de hervatting op zoek naar de gelijkmaker. Inderdaad was er voor het doel van Kempers nu wat vaker sprake van activiteit, maar echte druk kon er nooit worden gezet. AZSV daarentegen bleef aanvallend gevaarlijker, maar wist geen verdere afstand te nemen.

In de slotminuten was Timmer nog dichtbij de gelijkmaker maar hij kon de voet niet goed tegen de bal krijgen.