zondag 30 oktober 2011

KV Elburg oefent tegen Oranje Zwart

KV Elburg speelde zaterdag 29 oktober enkele nuttige oefenwedstrijden in sporthal ’t Huiken.
Na afsluiting van de eerste helft van de veldcompetitie hebben de korfballers de zaal weer opgezocht. Na slechts één zaaltraining werd gespeeld tegen Oranje Zwart Zwolle.

Elburg 2 speelde een goede wedstrijd tegen Oranje Zwart 2. Na een gelijkopgaande strijd kon Elburg in de tweede helft een kleine voorsprong van drie doelpunten vasthouden. Eindstand 14-11. De doelpunten werden gescoord door Jeffrey van Oene 4; Etienne uit de Fles 3; Daniël Tijdeman 3; Cindy van Kolthoorn 2; Nynke de Haan 1; Reinier ten Have 1;

Elburg 1 moet het vertrouwen weer terug krijgen in deze oefenperiode. Tegenstander Oranje Zwart speelt de laatste jaren een trapje lager dan de Elburgers maar in deze wedstrijd was dat niet te merken. De Zwollenaren bleven goed in het spoor van de Elburgers. Elburg stond de hele eerste helft voor maar Oranje Zwart wist net voor het rustsignaal op 9-9 te komen. Na rust waren de rollen omgedraaid en stond Oranje Zwart steeds op voorsprong. Met name in de tweede helft wisten beide teams aantrekkelijk korfbal te spelen. Eindstand 18-19 in Zwols voordeel. Ondanks het nipte verlies kan Elburg als team terug kijken op een goede wedstrijd.

De doelpunten kwamen van: Kees Magre 10; Rutger Bruinink 3; Benjamin Tijdeman 2; Jordy Immeker 1; Melanie Kalverda 1; Karin Jacobs 1.

Elburg speelt dinsdagavond 1 november in Nunspeet tegen Hellas, Elburg 2 om 20.00 uur en Elburg 1 om 21.15 uur. Op zaterdag 5 november staan er uitwedstrijden tegen Ekva Almere op het programma