zondag 9 oktober 2011

ELBURGER SPORTCLUB OP DE LAATSTE PLAATS

In een regelrecht duel in de strijd om de onderste plaats heeft Elburger Sportclub de uitwedstrijd tegen DOS Kampen met 4-1 verloren. Deze overigens te ruim uitgevallen score betekende de eerste seizoenszege voor de Kampenaren.
Binnen  tien minuten al tegen een 1-0 achterstand aan toen Lenhard de Velde van dichtbij succesvol was..

De Elburger-verdediging  kreeg daarna langzamerhand  meer vat op het spel van de thuisclub.

De blauw-witten,  verschenen vervolgens steeds vaker voor het doel van Pascal Bolhuis en dat leverde na ruim een half uur spelen de verdiende gelijkmaker op doordat Bert Jan Kragt zich na een diepe bal goed vrij speelde en doelman Bolhuis vervolgens van dichtbij kansloos liet.

Terwijl even daarvoor Marco de Vries diezelfde Bolhuis op z’n weg vond was het bij een messcherpe tegenaanval van de  thuisclub opnieuw raak door een treffer van Wim Snippe.

In de tweede helft bleef de stand lange tijd ongewijzigd en kwamen er kansen over en weer waarbij  de Kampenaren het gevaarlijkst waren

Vijf minuten voor tijd besliste Jeffrey Klein in feite de wedstrijd door na een soepel lopende aanval doelman Frans Koornberg met een onhoudbaar schot te passeren.

In de slotseconden van de blessuretijd bepaalde opnieuw  Klein de eindstand op  4-1.