zaterdag 15 oktober 2011

VSCO’61 neemt koppositie over

VSCO’61 weet de uitwedstrijd tegen Zeewolde met 1-2 te winnen. Door deze overwinning en de nederlagen van asv Dronten en Zwolsche Boys bezetten de Kanaries na zeven duels de eerste positie.

Vanzelfsprekend was de winst niet tegen rode lantaarndrager Zeewolde. Onverwachts nam VSCO’61 in de 17e minuut een 0-1 voorsprong via Sander Vis. Zijn vrije trap werd door doelman Jordy Havik tot doelpunt gepromoveerd. In de 36e minuut vergrootte VSCO’61 opnieuw uit een vrije trap de voorsprong. Martijn Pluim was de aangever en Wim de Vries de afmaker. Even later leek Sander Vis VSCO’61 op rozen te brengen, maar zijn doelpunt werd ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd.

In plaats van 0-3 werd het 1-2 op slag van rust. Stefan Bosch beging binnen de zestien een overtreding en Gary Watson scoorde de 1-2 vanaf de elfmeterstip. De tweede helft was erg rommelig. VSCO’61 had een stafschop moeten hebben toen Wim de Vries onderuit werd geduwd, maar scheidsrechter Visser wuifde dit weg. Ondanks dat Zeewolde de tweede helft wat meer initiatief had, werd het weinig gevaarlijk. In de slotfase had VSCO’61 de wedstrijd moeten beslissen. Remco van ’t Hul zag zijn bal op de paal belanden en Wim de Vries kopt vrij naast.