zaterdag 8 oktober 2011

DSV ’61 komt steeds dichter bij de eerste overwinning

DSV ’61 komt steeds dichter bij de eerste overwinning….maar ook tegen Swift bleef de driepunter nog uit. Wederom kwam de ploeg van Henk de Velde op een 0 – 1 achterstand – nu al in de 7e minuut – maar met een goede inzet werd het team uit Swifterbant vaak op eigen helft gehouden.
Meerdere aanvallen werden goed opgezet en uitgevoerd maar de afwerking liet te wensen over. Een 0 – 2 treffer werd wegens buitenspel afgekeurd en een vlammend hard schot van Nick Fransman spatte op de lat uiteen. De ruststand was dus 0 – 1.

De tweede helft opnieuw een aanvallend DSV en een bij tijd en wijle irritant tijdrekkend Swift in de verdediging. In de 60e minuut kwamen Johan Westerink en Alfred Hofmeijer in het veld en dat gaf nog meer aanvallende impulsen. In de 75e minuut werd dat beloond met de 1 – 1 toen Alfred Hofmeijer een sterke assist van Stefan Bakker doeltreffend afrondde.

Toen Johan Westerink in de 85e minuut een leep balletje aan Bert van Minnen gaf en vervolgens zag hoe deze fraai de 2 – 1 aantekende hoopte iedereen op de eerste overwinning. Helaas bracht Swift na een scrimmage in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker op het scorebord. Alfred Hofmeijer raakte hierna nog een keer de paal, zodat 2 – 2 de eindstand bleef.

Door dit resultaat staat DSV met een 12e plek nog steeds veel te laag op de ranglijst. Een overwinning in de volgende wedstrijd – thuis tegen SDS – kan daar verandering in brengen.