zondag 2 oktober 2011

VVOP – DSV 1 – 1

Enigszins tegen de verwachtingen in heeft DSV tegen VVOP in Voorthuizen een zeer goede partij voetbal op de mat gelegd. De 1 – 1 eindstand kan door DSV als een overwinning op zichzelf worden beschouwd. Zonder Johan Westerink(viel later in), en de beide Hofmeijers maar met Hermen de Jager terug in de basis maakte DSV het VVOP niet gemakkelijk.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat de Doornspijkers iets meer dan een goed gevoel aan deze wedstrijd zouden overhouden. In de 61e minuut kwam VVOP op voorsprong nadat ze vooral tussen de 45e en 55e minuut eerdere kansen hierop hadden laten liggen.

Met een paar verse krachten begon DSV in de laatste 20 minuten aan een alles of niets offensief en drong zij VVOP sterk terug. Pas in de blessuretijd werd het harde werken en het veel betere spel dan in de voorgaande wedstrijden beloond: met een droge knal in de rechterbenedenhoek zorgde Jochem van Essen voor de verdiende gelijkmaker.

Dit resultaat geeft de ploeg een zeer welkome opsteker voor de volgende wedstrijd, zaterdag a.s. thuis tegen Swift ’64.