zondag 16 oktober 2011

DSV – SDS 3 – 0

De eerste overwinning voor DSV ’61 is binnen. Na 90 minuten stond er een zeer verdiende 3 – 0 overwinning op het scorebord in de wedstrijd tegen SDS uit Wekerom. Met deze overwinning trekt DSV de lijn door die een aantal weken geleden is ingezet: beter voetbal en meer zelfvertrouwen. Ook speelde mee dat deze wedstrijd voor het eerst weer vanaf het begin gebruik gemaakt kon worden van Alfred Hofmeijer en Johan Westerink.

Binnen 10 minuten kwam DSV aan de leiding door een treffer van aanvoerder Jan van Norel en DSV probeerde met verzorgd spel snel de 2 – 0 te laten vallen. Dit duurde tot omstreeks de 30e minuut toen een indirecte vrije trap binnen de 16 door Stefan Bakker omgezet werd in een doelpunt.

Na de thee even een wat meer drukkend SDS maar DSV weerstond deze aanvalsgolven zonder tegentreffer. Sterker nog: Bert van Minnen zorgde voor de 3 – 0 in de 75e minuut en ook daarna kreeg DSV kansjes om de score verder uit te breiden. Dat lukte echter niet maar niemand die daar echt van baalde. Uiterlijk is DSV zeer zeker op de weg terug en kunnen ze nu met vertrouwen op naar de volgende wedstrijden.

De eerste competitiewedstrijd is zaterdag 29 oktober in Biddinghuizen tegen BAS.

Donderdag 20 oktober speelt men vriendschappelijk op De Haere om 20.00 uur tegen YVV.