zondag 2 oktober 2011

ELBURGER SPORTCLUB OPNIEUW MET LEGE HANDEN

Het gaat niet goed met Elburger Sportclub.  De belangrijke thuiswedstrijd tegen DZC ’68 uit Doetinchem eindigde zaterdag in een 2-0 nederlaag..

De Elburgers kregen met name in de eerste helft voldoende kansen om afstand te nemen nemen. Het ontbrak de ploeg echter aan gogme en nauwkeurigheid om doelman Max Riekel te verschalken.

Aan de andere kant  had DZC ook zo maar aan de leiding kunnen komen bij enkele levensgevaarlijke aanvallen. Bij de blauw-witten kan Andries van der Beek, van oorsprong  verdediger pur-sang,  zijn draai als (gelegenheids)aanvaller nog maar niet vinden en heeft in die functie tot nu toe nauwelijks gerendeerd..

Na ruim een kwartier spelen in de twee helft kwam DZC onverachts aan de leiding. Terwijl Robbert van Schie voor de thuisclub een actie succesvol leek af te ronden, was het direct daarna bij de tegenaanval wel raak  en scoorde Thomas Kleinlugtebeld van dichtbij.

De Elburgers bleven geloven in een positief resultaat en de de gelijkmaker lag op de schoen van de inmiddels ingevallen jonge Janiek Leusink maar zijn schot ging voorlangs.

In de ijver om alsnog langszij te komen gaf de thuisclub te veel ruimte weg waarvan Corné de Waard handig profiteerde en zijn ploeg  vervolgens in veilige haven loodste.

De rode kaart  voor Kevin Holtus in de slotminuten, na een forse overtreding,  kon de pret bij de Doetinchemmers niet meer drukken.