zondag 16 oktober 2011

Bossini G.S.Stars geeft punten in het vierde kwart weg

Vrijdag 14 oktober werd de wedstrijd tussen Bossini G.S.Stars en De Dunckers in Sporthal ’t Huiken gespeeld. Waar de Hilversummers al twee punten hadden binnen gehaald, stonden de Elburgers nog op nul punten uit drie wedstrijden. Wel werd er vorige week gewonnen in het bekertoernooi van BC Vlissingen. Coach Martin Kramer hoopte dus dat het goede gevoel van die overwinning zou worden doorgetrokken naar de wedstrijd tegen de Dunckers.

In het eerste kwart leek dat inderdaad het geval. Na een wat stroeve start kwam de ploeg op stoom en sloot het eerste kwart af met 20-14. Het tweede kwart ging begon goed voor de ploeg uit Elburg. Zij liep uit naar een voorsprong van 10 punten. Halverwege het tweede kwart gooide coach Kaparounakis van De Dunckers echter de verdigingstaktiek om en ging zone-verdediging spelen. Bosinni G.S.Stars had moeite tegen de agressieve zone van de mannen uit Hilversum en bij rust was de voorsprong geslonken tot 4 punten.
Het derde kwart startte met een tussenstand van 33-29. De Dunckers bleven agressief verdedigen vanuit de zone, maar de Elburgse schutters Van de Weg, Van Houten en Doek wisten van achter de 3puntslijn dit kwart 4 keer het netje te vinden. Ook in de verdediging had de thuisploeg de tegenstander onder controle. Stand na het derde kwart: 53-44.

In het vierde kwart ging het echter finaal mis voor de Elburgers. Verdedigend werd de intensiteit minder, waardoor de ploeg uit Hilversum een serie eenvoudige scores kon maken. De Dunckers plaatste een 14-0 run en stootte door naar een voorsprong van negen punten. De laatste minuten komt het vuur terug in de Elburgse ploeg en ze knokken zich terug tot 65-67 in de laatste minuut. Om de klok te stoppen en balbezit te krijgen, is de thuisploeg genoodzaakt een aantal persoonlijke fouten te maken. Helaas blijven de bezoekers koelbloedig vanaf de vrijeworplijn en lukt het Bossini G.S.Stars niet om de punten te pakken. Na Arnhem en Den Haag is dit alweer het derde onnodige verlies.

De volgende wedstrijd is voor de bekercompetitie en wordt gespeeld op 29 oktober om 21:00 uur in Elburg.

Scores Bossini G.S.Stars:  -         Jeroen Doek 14 punten  -         Michel van Houten 13 punten  -         Dimitri Braakman 13 punten  -         Ronald van de Weg 10 punten  -         Alex Tuinfort 7 punten  -         Ruben Grootkarzijn 6 punten  -         Roel Kramer 4 punten