donderdag 6 oktober 2011

VSCO’61 treft KHC in Oosterwolde

Zaterdag ontvangt VSCO’61 in haar zesde competitiewedstrijd KHC uit Kampen. Het naburige KHC is in competitief verband een onbekende voor de Oosterwoldenaren. Het duel op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H. Schrik uit Zwolle.
KHC bezet momenteel de een na laatste plaats in de competitie met drie punten uit vijf wedstrijden. Alleen Zeewolde staat lager geklasseerd en tegen deze tegenstander heeft de promovendus van afgelopen seizoen de enige overwinning weten te behalen (0-3). Tot op heden bleef het bij deze ene overwinning. De resultaten zijn wat grillig. Zo werd nipt (0-1) verloren van koploper Zwolsche Boys en werd een forse nederlaag geleden tegen de nummer twee asv Dronten (6-1). Tegen sv ’t Harde en afgelopen zaterdag tegen Advendo’57 werd weliswaar verloren, maar de uitslagen waren zeker geflatteerd zo laten de verslagen zien.

VSCO’61 bezet momenteel de derde plaats met tien punten. Drie overwinningen op Lunteren, FC Horst en Hierden, een gelijkspel tegen DFS en een nederlaag tegen OWIOS zorgden voor dit puntenaantal. Afgelopen zaterdag deed VSCO’61 goede zaken door in Hierden een 2-3 overwinning te boeken. Het leek een makkelijke overwinning te worden, maar na de 0-3 liet VSCO’61 Hierden, dat een uur lang met tien man speelde, toch weer in de wedstrijd komen. In het laatste kwartier kwam Hierden terug op 2-3, maar verder liet VSCO’61 het niet komen.

Op papier zou VSCO’61 zaterdag deze wedstrijd moeten kunnen winnen, maar vanzelfsprekend is dit allerminst. Vorig jaar in de beker verloor VSCO’61 van KHC. In vriendschappelijke wedstrijden heeft VSCO’61 in de regel de handen vol aan de komende tegenstander. Daarnaast is onderschatting ook een groot gevaar wat op de loer ligt. Omdat langzaam maar zeker in de competitie duidelijk wordt waar de teams zich dit jaar op kunnen gaan richten, is voor VSCO’61 belangrijk om de punten thuis te houden. KHC echter heeft de punten hard nodig om zich los te maken van de onderste plaatsen. Ingrediënten voldoende om een boeiende voetbalmiddag tegemoet te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten