zondag 9 oktober 2011

Tafeltennis: Batfighters 1 twee punten los van Vined

Batfighters 1 heeft donderdag in Heerde een knappe 4-6 overwinning behaald tegen concurrent Vined 1. Nog niet zo lang geleden speelden beide teams nog tegen elkaar in de 1e klasse. Voorafgaand aan deze wedstrijd in de 2e klasse F gingen de teams samen aan kop met achttien punten uit de eerste twee wedstrijden.

Het zag er lange tijd niet naar uit dat de Elburgers zouden winnen. Vined won de eerste drie enkelpartijen namelijk in vier games en dus stond er een 3-0 achterstand op het scorebord. Het daaropvolgende dubbelspel was cruciaal. Stefan en René Vlieger hadden in de vierde game drie matchpoints, maar de game ging met 12-10 alsnog naar René Obdeyn en Richard Hulsman van Vined. In de beslissende game bleken de gebroeders Vlieger uiteindelijk toch te sterk: 3-1. Ook de wedstrijd tussen Hulsman en Stefan Vlieger werd daarna in vijf games beslist. Laatstgenoemde won de vijfde game met 11-9 en bracht zo de achterstand van de Batfighters terug tot 3-2. Obdeyn won vervolgens in een mooie wedstrijd van invaller Gerrit Ruyter, die Arjen Koops verving: 4-2. De laatste vier partijen gingen echter allemaal naar team 1. René Vlieger versloeg Eric van Leeuwen, Ruyter won knap in vijf games van Hulsman en Stefan Vlieger zette met een 3-0 zege op Van Leeuwen zijn team voor het eerst op voorsprong: 4-5. In een spannende laatste partij wist René Vlieger met 11-4 in de vijfde game kopman Obdeyn te verslaan en hij bezorgde Batfighters zo een 4-6 overwinning.

De teams ontliepen elkaar heel weinig. De vier vijfsetters werden allemaal gewonnen door de Elburgers, dus het had ook zomaar 7-3 voor Vined kunnen worden. Batfighters gaat nu alleen aan kop met twee punten voorsprong op Vined. Komende vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Harderwijk 1 op het programma.

Uitslagen:
2e klasse F: Vined 1 - Batfighters 1 4-6
3e klasse N: Smash’70 9 - Batfighters 2 4-6
3e klasse O: Wezep 3 - Batfighters 3 6-4
4e klasse L: Vined 2 - Batfighters 4 8-2

Programma vrijdag 14 oktober:
Batfighters 1 - Harderwijk 1
Batfighters 2 - Swift’64 2
Batfighters 3 - Zwartsluis 1
Batfighters 4 - Wijhe 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten