vrijdag 14 oktober 2011

VSCO’61 naar rode lantaarndrager

Zaterdag wacht VSCO’61 de uitwedstrijd tegen vv Zeewolde. Op sportpark De Horst wordt om 15:00 uur afgetrapt voor deze wedstrijd tussen de nummer twee en nummer laatst in de competitie. De wedstrijd staat onder leiding van de heer J.J.A. Visser uit Arnhem.

Met Zeewolde wil het dit seizoen nog niet vlotten. In zes wedstrijden wisten de mannen van hoofdtrainer Detlef le Grand nog geen punt binnen te halen. De promovendus ging ook afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen Advendo’57 in Ederveen onderuit, nu met 3-1. Zeewolde is een grote vereniging waar maar liefst 64 jeugdteams deelnemen aan de competitie, waarvan 35 E- en F pupillenteams. Er wordt al jaren uitgekeken om met het eerste elftal enkele stappen hogerop te kunnen zetten, maar door veel verloop in de eerste selectie lukt dat maar steeds niet.

VSCO’61 wist afgelopen zaterdag verdiend met 2-1 te winnen van KHC uit Kampen. Door deze overwinning bezet VSCO’61 momenteel de gedeelde tweede plaats met Zwolsche Boys. VSCO’61 heeft 13 punten en koploper asv Dronten heeft twee punten meer. Met nog twee wedstrijden in de eerste periode doen De Kanaries nog volop mee voor de eerste periodetitel. Zelf moet gewonnen worden en asv Dronten moet in een van de twee wedstrijden een keer onderuit gaan.

De wedstrijd tegen Zeewolde kent ook nog een pikant detail. VSCO-hoofdtrainer Marcel Boelens heeft enkele jaren geleden ook de hoofdmacht van Zeewolde onder zijn hoede gehad. In die periode was VSCO’61 ook een aantal malen de tegenstander van de formatie uit Zeewolde en werden er spannende duels onderling uitgevochten. Voor zaterdag lijkt op voorhand VSCO’61 de beste papieren te hebben voor een overwinning. Het moment dat Zeewolde punten gaat pakken, komt natuurlijk steeds dichterbij. Hopelijk voor VSCO’61 dat dit in ieder geval nog een weekje uitgesteld wordt.

Bij VSCO’61 is het meespelen van Rostand Tientcheu Taboue onzeker. Voor de rest kan Marcel Boelens over een volledige en fitte selectie beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten